Spor
  • 30.8.2014 14:10

Deplasman yasağı kalkıyor mu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören bugün TFF’nin İstinye’de bulunan merkezinde yaptığı basın toplantısıyla 2014-2015 futbol sezonunun Süleyman Seba Sezonu olarak isimlendirildiğini söyledi. Toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim katıldı.

“BU SEZONA SÜLEYMAN SEBA SEZONU ADINI VERDİK”

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantıda yaptığı açıklamada, “Süleyman Seba taraftarken diğer renklere saygısıyla, futbolcuyken meslektaşlarına karşı efendiliğiyle, yöneticiyken centilmenliğiyle, başkanken efendiliği, centilmenliği ve saygısıyla, ömrünün sonuna kadar da duruşuyla hayatının her aşamasında futbolun saygınlığı konusunda hepimize örnek oldu. Vefatıyla da hepimize, tüm farklı renklerimize rağmen futbolun en güzel değerleri etrafında bir araya gelebileceğimizi gösterdiği, ’biz’ olabileceğimizi kanıtladığı için bu sezona Süleyman Seba Sezonu adını verdik. Süleyman Seba sezonu yeni Türkiye ve futbolun gerçek dostlarına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“18 SÜPER LİG KULÜP BAŞKANI İLE BU PROJEYİ BİZZAT KONUŞTUM”

Kişilerin geçici, kurumların ise kalıcı olduğunu belirten Gümüşdağ, “Başkanımız bana bu projeden bahsetti. Bir araya geldik değerlendirdik. Kulüpler Birliği Başkanı olduğum için de birlikte bunu paylaşmak durumunda kaldık. Dün 18 Süper Lig kulüp başkanı ile bu projeyi bizzat konuştum. 18 kulübün mutabakatıyla büyük bir gurur ile bu öneriyi kabul ettik. Spor bakanımız ile de bu görüşmeyi yaptım. Onun da bu konuda her türlü desteği var. Bu projeye tam destek vereceğini söyledi” dedi.

Yeni sezonda tribün olaylarının ve küfürlü tezahüratların sona ermesi için vakıf olarak önemli çalışmalar yapacaklarını söyleyen Gümüşdağ, bu maçta kendisinin Kasımpaşa Kulübü’nün, Kasımpaşa başkanının da İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün kaşkolunu takarak protokol tribününde maç izleyeceğini ifade etti. Ayrıca Göksel Gümüşdağ, bu uygulamayı tüm maçlarda yapacağını söyledi.

“ÇARŞAMBA GÜNÜ BUNUNLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARIMIZ OLACAK”

Bir basın mensubunun ’Süleyman Seba’nın isminin verildiği sezonda deplasman yasağı uygulaması ne derece doğru olur? Önümüzde bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı var. Bu maç ile birlikte bu yasak kaldırılabilir mi?’ sorusuna Başkan Gümüşdağ, “Çarşamba günü Kulüpler Birliği Vakfı toplantısını ilan ettik. Çarşamba günü bununla ilgili çok önemli açıklamalarımız olacak. İlk olarak gündem maddesi içinde değerlendireceğimiz konular içinde bu da olacak. Müsaade ederseniz bunu çarşamba günü kulüpler birliğinden sonra sizinle paylaşalım” şeklinde cevap verdi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, önümüzdeki sezonlarda da vefat eden eski başkanlardan Özhan Canaydın ve Faruk Ilgaz’ın isimlerini vererek bu uygulamayı devam ettireceklerini dile getirdi.
 

GÖKHAN YARGICI

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER