Yaşam
  • 31.3.2006 13:14

DEPREM KORKUSU İLÇEYİ BOŞALTTI

TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı. İlçenin bir bölümü günler öncesinden kurulan çadırlara yerleşirken, dün gece de söylentilerin artması üzerine halk araçlarıyla Çamiçi Yaylası ile Tokat'taki yakınlarına gitmek üzere yola çıkanca karayolunda uzun kuyruklar oluştu.
      Niksar İlçesi'nde çok sayıda kişi, günler öncesinden evlerinin bahçeleri ile açık alanlara çadırlarını kurdu. Bazı kişiler bu çadırlara hemen taşınırken, çoğu kişi evlerinde kaldı. Niksarlılar, güneş tutulmasının gerçekleşmesi ardından ise çadırlara geçti. Çadırlarına soba kuran, yataklarını getiren aileler 5-6 kişi bir arada kalmaya başladı.
      Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Musatfa Yıldırım'ın “Güneş tutulması sonrasında 3-10 nisan tarihleri arasında 6.8-7.2 büyüklüğünde deprem olacak'' iddiası üzerine, günlerdir tedirgin olan halk, gece saat 22.30 sıralarında yayılan “Reşadiye İlçesi'nde kaplıcanın suları ısındı, su seviyesi arttı. Deprem geliyor'' söylentisi ile korkuya kapıldı.
      Bu söylenti sadece dakikalar içersinde 45 bin nüfuslu tüm ilçeye yayıldı. İlçede yüzlerce vatandaş günler öncesinden kurdukları çadırda yaşamaya başlamıştı. Herşeye rağmen evlerinde kalan vatandaşlar ise bu söylenti üzerine paniğe kapıldı. Niksarlıların büyük bölümü otomobilleriyle şehri terk edip, Tokat ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek üzere yola çıktı. Çok sayıda vatandaş da, depremde hasar görmeyeceğini düşündüğü Çamiçi Yaylası’ndaki evlerine gitti.
     
      POLİS, TALAN VE HIRSIZLIĞA ÖNLEM ALDI

      Şehirden ayrılmayan, çadırı olmayan vatandaşlar da araçlarıyla açık arazilere gidip, geceyi araçlarında geçirdi. İlçede yaşanan bu panik havası nedeniyle Emniyet Müdürüğlü'nde tüm izinler kaldırıldı, izinli olan personel göreve çağrılarak, boşalan mahallelerde hırsızlık ve talan olaylarına karşı önlem alındı. Polis, sokakta bekleyen vatandaşları da evlerine dönmeleri için ikna etmeye çalıştı.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER