Dünya
  • 8.10.2005 13:12

DEPREM PAKİSTAN'I KÖTÜ VURDU: 1000'DEN FAZLA ÖLÜ OLABİLİR!

     Pakistan televizyonu en az 29 kişinin öldüğünü duyurdu. Bir üst düzey yetkili, depremin Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde 16 kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi.
      Başkent İslamabad'da 19 katlı bir bina kısmen çöktü. Arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı bölgede enkaz altından iki kişi yaralı olarak çıkarıldı.
      Lahor'da da dört işyeri yıkıldı. Polis kentte en az sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.
      Ravalpindi kentinde de bir okul hasar gördü, iki kız öğrencinin yaralandığı belirtildi.
      Depremin merkez üssünün Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın 95 kilometre kuzeydoğusunda olduğu belirtiliyor.
      Yaklaşık bir dakika süren deprem, Afganistan ve kuzey Hindistan'da da hissedildi. Japon sismologlar, depremin büyüklüğünü 7.8 olarak ölçtü.
     
     "1000'DEN FAZLA ÖLÜ OLABİLİR"

      Pakistan'daki depremde 1000'den fazla kişinin ölmüş olabileceği bildirildi.
      Devlet Başkanlığı sözcüsü, Afganistan ve Hindistan'da da hissedilen depremde binden fala kişinin ölmüş olabileceğini söyledi.
     
     İÇİŞLERİ BAKANI: "ÇOK SAYIDA KÖY YIKILDI YÜZLERCE ÖLÜ OLABİLİR"

      Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmet Şerpao, Pakistan'da meydana gelen depremde çok sayıda köyün yıkıldığını, yüzlerce ölü olabileceğini söyledi.
      Şerpao, televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, depremde çok sayıda köyün yıkıldığı yolunda haberler aldıklarını söyledi. Geo televizyonu, Şerpao'nun, depremde yüzlerce ölü olabileceğini söylediğini aktardı.
      Pakistan hükümet yetkilileri, depremde 30 kişinin öldüğünü açıkladı. Resmi olmayan açıklamalara göre, Pakistan'da 29 kişinin öldüğü bildirilmişti.
      Ordu sözcüsü Şevket Sultan, özellikle Pakistan'ın kuzey bölgelerindeki köylerde geniş çaplı hasar olduğunu kaydetti. Sözcü, kurtarma çalışmaları için bölgeye çok sayıda asker ve helikopter gönderildiğini belirtti.
     
     POLİS: "TEK BİR BÖLGEDE 100’DEN FAZLA ÖLÜ VAR"

      Pakistan’da meydana gelen, Hindistan ve Afganistan’ı da vuran depremin, Pakistan’ın kuzeyindeki bir bölgede 100’den fazla kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi.
      Kuzey-Batı Sınır Eyaleti polis yetkilisi Malik Muhammed Saad, ilk tahminlere göre, eyaletin bir bölgesinde 100’den fazla kişinin öldüğünü söyledi.
      Saad, kurtarma operasyonları için ordudan yardım istendiğini belirtti.
     
     
     GEO TELEVİZYONU: "KEŞMİR’DE 25, KUZEY BÖLGELERİNDE 4 KİŞİ ÖLDÜ"

      Pakistan’ın özel Geo televizyonu, bu sabah meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 29 kişinin öldüğünü duyurdu.
      Haberde, Pakistan’a bağlı Keşmir’de 25, kuzey bölgelerinde de 4 kişinin öldüğü belirtildi.
      Bu arada başkent İslamabad’da çöken iki apartmanın enkazının altında yüzlerce kişinin mahsur kaldığı, bu kişilerin ölmüş olabileceği bildiriliyor.
      Özel Geo televizyonu, kurtarma görevlilerinin ve sakinlerin, enkaz yığınının tepesine tırmanmaya çalışırken çekilen görüntüleri ekrana getirirken, çöken iki yüksek binada 75 daire bulunduğu belirtildi.
      Başkentteki bir hükümet yetkilisi, binaların enkazının altında kaç kişinin kaldığını tam olarak bilmediklerini, ancak 75’ten fazla daire olduğu için rakamların yüzlerle ifade edilebileceğini belirtti.
      Öte yandan depremin hissedildiği Afganistan’da da bir kişinin öldüğü bildirildi.
      Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde, 8 evin hasar gördüğü, Surhrod bölgesindeyse bir duvarın yıkılması sonucu genç bir kızın öldüğü kaydedildi.
     
     HİNDİSTAN'IN CAMMU KEŞMİR'İNDE 16 ÖLÜ

      Pakistan'da meydana gelen, Afganistan ve Hindistan'da da hissedilen depremin, Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde 16 kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi.
      Bir üst düzey Hintli yetkili, 4'ü eyaletin yazlık başkenti Şrinagar'da 16 kişinin öldüğünü söyledi.
      Yetkili, hava ve kara kuvvetlerinin, eyaletteki sivil idarelerin, 7,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların altında kalanları kurtarma çalışmalarına yardımcı olduğunu belirtti.
      Depremin merkez üssünün Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın 95 kilometre kuzeydoğu ve Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinin yazlık başkenti Şrinagar'ın 125 kilometre kuzeybatısında, yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu bildirilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER