Gündem
  • 25.1.2020 07:00

Deprem sonrasında 'Alevi-Sünni' provokasyonu!

Deprem sonrası 'Alevi-Sünni' provokasyonu! Vatandaşlar oyuna gelmedi

Son günlerde Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışan karanlık güçler, depremi fırsat bilerek Alevi-Sünni provokasyonu yapmaya çalıştı. Ancak Alevi'siyle Sünni'siyle, vatandaşlar bu provokasyona gelmedi ve birlik mesajları verdi.

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde depremin ardından vatandaşlar birbirinin yarasının sarmak ve yardımlaşmak için kıyasıya yarışırken provokatörler harekete geçti.

Son günlerde 'Alevi-Sünni' çatışması çıkarmaya çalışan şer güçler, Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalışırken Elazığ'da yaşanan depremi fırsat bildi. Ancak Alevi'siyle Sünni'siyle vatandaşlar bu provokasyona gelmedi ve birlik mesajları verdi.

DEPREM ELAZIĞ ALEVİ ile ilgili görsel sonucu

Alevi-Sünni provokasyonu

Sosyal medyada bir provokatör tarafından yayılan bir tweetle provokasyon gerçekleştirildi. Gökhan Usul ve Sedef adını kullanan birkaç hesap tarafından vatandaşı kışkırtmaya çalışan provokatörler, "Malatya Pütürge Bölükkaya köyünde (Hüsükuşu Köyü) sağlam ev kalmamıştır. Bizim köyümüz Alevi köyüdür. Lütfen bu sefer bizim de sesimizi duyun. Çocuklar çok korkuyor. Lütfen bu sefer bizleri ayırmayın" paylaşımında bulundu.

Tweet yalan: Ben de o köylüyüm, bu şahsı tanımıyoruz

Baddies Alevi isimli bir kullanıcı ise paylaşılan tweetin yalan ve provokasyon olduğunu belirten bir tweet paylaştı. Kullanıcı hesabı "Paylaşılan tweet tamamen yalandır. Köyde yaşayan Murat Can Alkan canımız bize ulaşmıştır. Buyrun mesajını paylaşıyorum!" paylaşımını yaptı.

Paylaşılan ekran görüntüsünde Murat Can Alkan'ın "Kardeşim ben de o köylüyüm. Şu an oradayım. Bu şahsı tanımıyoruz, lütfen duyur. Tahribat var. İnsanlar itfaiye ve AFAD ekipleriyle iletişim halinde. Herkese geçmiş olsun." ifadelerinde bulunduğu görüldü.

Eda Narin isimli başka bir vatandaş ise "Bu tweeti atan kişiyi tanımıyorum fakat açıklama yapmak zorundayım. Ben de Hüsükuşağı köyündenim. Aşağıdaki tweetteki "sağlam ev kalmamıştır" iddiası doğru değildir. Köy derneği son olarak aşağıdaki bilgiyi paylaşmıştır. Bu gibi durumlarda önce yanlış bilgiyi engellemeliyiz." dedi.

Vatandaşlar oyuna gelmedi!

Sosyal medyadan provokasyon amaçlı tweete tepki geldi. Vatandaşlardan yüzlerce yorum yapılırken "biz biriz" mesajı verildi.

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 07:54

İLGİLİ HABERLER