Gündem
  • 2.11.2020 11:27

Depremde can kaybı 83'e yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83 olduğunu bildirdi.

11:11

İzmir’de depremde yıkılan Doğanlar Apartmanının enkazından 2 kişinin daha cansız bedenleri çıkarıldı.

10:52

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Dün akşam bakanlarımızla birlikte sahadaydık. İdil'in kurtarılmasına şahit olduk Elif'e çok sevindik. Enkaz kaldırma çalışmaları takip ediliyor. AFAD çok profesyonel şekilde bunu yapıyor. Tüm ekiplerimize çok çok teşekkür ediyoruz.

AFAD ilk defa şimdi cep telefonu sinyallerinden tam üç boyutlu konumu tespit yapacak hale geldi. Afetzedeler için bundan sonrası için de çok önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum bunun.

Özellikle vatandaşlarımızı mümkün mertebe kamu misafirhanelerine davet ediyoruz. bol bol yerimiz var. İzmirliler büyük bir medeniyet göstererek kime sorsak "daha çok ihtiyaç duyan birine tahsis edelim" diyorlar. hemşerilerim böyle de medenidir. Ama havalar da soğumaya başlayacak özellikle sıcak yuvalarına kavuşana kadar bir yandan herkesin daha konforlu bir ortama taşınmasının doğru olacağını düşünüyoruz.

Güncellenme Tarihi : 2.11.2020 11:28

İLGİLİ HABERLER