Gündem
  • 6.6.2014 18:09

Depremde hasar gören liseye çürük raporu

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, oturulamaz raporu verilince erken tatile girdi. Yıkılacak lisenin, yeniden inşa edileceği belirtildi.

Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne yapılan inceleme sonucu oturulamaz raporu verildi. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan tebligatın ardından, lise eğitim öğretime kapandı. Çevresinde ve içinde yıkılma ve dökülme ihtimali olan bölümlerine güvenlik şeridi çekilen lisenin öğrencileri, yıl sonunu beklemeden erken tatile girdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, "İlçemizdeki bazı okullarımızda deprem öncesinde bazı tespitler yapılıyordu. Bu okullarımızdan Ticaret Lisesi'nde ve Eşref Bitlis Orta Okulumuzda güçlendirme çalışmaları yaptık, Gelibolu Anadolu Lisesi'nde ise yıkım kararı çıktı. Bu okulumuzu ilk ders yılı itibariyle boşaltarak öğretime kapatmıştık. Deprem sonrasında ise bazı hasarları bulunan Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için de yapılan tespitin ardından boşaltma kararı alındı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:25

İLGİLİ HABERLER