Gündem
  • 29.11.2011 13:14

DEPREMZEDELERE KUR'AN-I KERİM

VAN - Müftü Arvas, depremde hasar gören camilerin tedbir amacıyla ibadete kapatılması üzerine vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için çadır kentlerde çadır mescitler kurduklarını, buraları ziyaret eden kişilere Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından verdiklerini, Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini söyledi.
Çocuklara da kitap armağan ettiklerini belirten Arvas, çocuklara ayrıca gofret, çikolata ve oyuncak dağıttıklarını ifade etti.
İnsanların ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için her çadır kentte 4'er kişilik ekipler görevlendirdiklerini belirten Arvas, din görevlilerinin geceyi çadır kentlerde geçirdiğini bildirdi.
Bitlis, Ağrı, Muş ve Erzurum müftülükleriyle irtibata geçtiklerini ifade eden Arvas, ''Hafta içinde Bitlis ve Muş müftülüklerimizden hoca hanımlardan ve vaiz hocalardan oluşan bir ekip geldi. Bu ekipler geliyorlar, çadırlarda vatandaşlarımızla birebir ilgileniyorlar. Bu çalışmalar devam edecek'' dedi.
Erzurum ve Ağrı müftülüklerinden de din görevlilerinin Erciş'te görev yaptığını kaydeden Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusu üzerine Van'da geçici süreyle görev yapmak için 150'ye yakın gönüllü kadın ve erkek vaizin çeşitli illerdeki müftülüklere müracaat ettiğini söyledi.
Bu ekiplerin Erciş ve Van merkez ile çadır kentlerde 5 gün çalışma yürüteceğini ifade eden Arvas, ülkenin çeşitli yerlerinden vaizlerin gönüllü olarak deprem bölgesine gelip görev yapmasından memnun olduklarını belirtti.

-''Din hizmetleri aralıksız sürdürülüyor''-

Arvas, din hizmetlerinin aralıksız sürdürüldüğünü kaydederek, ''Ayrıca Valiliğimiz Kriz Merkezi Yüniplik'teki depoda bulunan malzemeleri vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere bizden görevli talep ettiler. Biz de görevli verdik, şu anda oranın yardım dağıtımı tamamen bizim din görevlilerimiz tarafından yapılıyor. Bu konuda hocalarımızı çok güzel bilgilendirdik, onlar kendilerine verilen gıda yardımlarını eşit şekilde vatandaşlarımıza ulaştırıyor'' diye konuştu.
Yardım dağıtılan kişilerin kimlik numaralarının da kayıt altına alındığını belirten Arvas, yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.
Erciş'te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, vefat eden öğretmenler ve diğer vatandaşlar için mevlit okuttuklarını hatırlatan Arvas, hüzünlü anların yaşandığı bu programda, bu üzücü dönemlerde Müslümanın nasıl davranması gerektiği hususunda sohbet ettiklerini kaydetti.
Nimetullah Arvas, yine Tillo Camisi'nde cuma namazında tüm cemaati tövbe etmeye çağırdıklarını belirterek, ''Tövbe istiğfar ettiler ve sohbetimizin sonunda da böyle sıkıntılardan kurtulmamız için Cenabıallah'a dua ettik, Allahuteala'ya durumumuzu arz ettik. Bela ve musibetlerden kurtulmak üzere Yüce Rabbimize iltica ettik ve topluca bir dua yaptık. 'Cenabıallah bu tür sıkıntıları bu millete, bu memlekete bir daha göstermesin' diye dua ediyoruz'' dedi.
Olaylar karşısında insanların durumunun ve tavrının değiştiğini ifade eden Arvas, deprem, doğal afet ve benzeri durumlarda insanların tavırlarının belirlenmesinde inanç ve imanın çok önemli olduğunu belirterek, ''Bir müminin şöyle düşünmesi lazım, hayat dünyadan ibaret değildir, ikinci bir hayat daha vardır, öldükten sonra dirilme vardır'' diye konuştu.
Vatandaşlara hayatın sadece dünyadan ibaret olmadığını, ahiret hayatının da ebedi olduğunu, müminin her türlü sıkıntılara göğüs germesi gerektiğini anlattıklarını belirten Arvas, Allah'a imanın önemini vurguladı.
Yegane yardım edicinin Allah olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Arvas, ''Nerede olursak olalım, isterseniz kartonlar gibi yıkılan evlerin, apartmanların en derin yerlerinde olsak bile Allahuteala'nın bizden haberdar olduğunu telkin ediyoruz ki öyledir. Ayrıca bu gibi felaketlerde hayatını kaybeden müminlerin şehit olduğunu kitaplarımız bildiriyor'' dedi.
Arvas, vatandaşların manevi ve dini açıdan ümitsizliğe kapılmamaları için çaba gösterdiklerini, vatandaşları teskin etmeye çalıştıklarını belirterek, Kur'an-ı Kerim ve diğer dini kitapları dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER