Spor
  • 15.3.2012 01:44

Derbi maçın hakemiyle ilgili şok iddia!..

MHK'nin kritik derbi maçı için düşündüğü isim Cüneyt Çakır'dı.Çakır'a UEFA görev verince ilginç olaylar yaşanmaya başlandı.Derbi maça Fırat Aydınus'u atayan MHK, Aydunus'dan gelen şok bir haberle şaşkına döndü.Fırat Aydınus, bu derbiyi yönetmek istemediğini bildirdi.
Aydınus için bunun için bir mazeret bildirdi.Bu mazeret sır gibi saklanıyor.Derbi maça mazeret bildiren Aydınus, derbi maçın oynanacağı Cumartesi günü sahaya çıkacak.Aydınus Cumartesi günü Antalyaspor - Eskişehirspor maçını yönetecek.
Aydınus'dan gelen haberle şaşkına dönen MHK, derbi maçı Bülent Yıldırım'a vermek zorunda kaldı.

Cüneyt Çakır’ın UEFA maçına atanmasından dolayı MHK derbiye Fırat Aydınus’u atamak istedi.

Ancak Aydınus mazeret bildirerek görevi reddetti. Bunun üzerine Bülent Yıldırım üstünde karar kılındı. Merkez Hakem Kurulu yılın derbisi olarak gösterilen Fenerbahçe- Galatasaray maçının hakemini belirledi. Yapılan açıklamada kritik maçta Bülent Yıldırım’ın düdük çalacağı açıklanırken Yıldırım’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Cem Satman yapacak. Maçta 4. hakem olarak ise Süleyman Abay görev yapacak. Aslında MHK’nin bu zorlu karşılaşma için birinci tercihi Cüneyt Çakır’dı. Ancak Çakır’ın UEFA Avrupa Ligi’nde bugün oynanacak Athletic Bilbao-Manchester United maçına UEFA tarafından atanması MHK’nin hesaplarını karıştırdı. Nitekim UEFA kurallarına göre bir maçta 90 dakika düdük çalan hakemin yeni bir maç yönetmesi için 3 gün yani 72 saat geçmesi gerekiyor. Derbinin UEFA maçından 2 gün sonra oynanacak olması nedeniyle MHK ikinci düşündüğü isim olan Fırat Aydınus’a yöneldi.

Sadece 1 gün dinlenecek

Ancak Aydınus’un önemli bir mazeret göstererek bumaçı yönetmek istemediğini MHK’ye bildirdiği öğrenildi. Bunun üzerine MHK, Aydınus’u Antalyaspor-Eskişehirmaçına kaydırdı ve Halis Özkayha ile Bülent Yıldırım isimlerini gündeme alırken, son olarak Yıldırım’da karar kıldı. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği Athletic Bilbao-Manchester United maçının ilave yardımcı hakemlerinden biri olan Yıldırım, bu maçın ardından İstanbul’a gelerek bir gün dinlenecek ve ardından kritik derbide düdük çalacak.

İşte haftanın hakemleri:

16 Mart Cuma: 20.00 Gençlerbirliği- Trabzonspor: Özgür Yankaya,

17 Mart Cumartesi: 15.00 Sivasspor-Orduspor: Mustafa İlker Coşkun, 15.00 Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor: Fırat Aydınus, 17.30 Bursaspor- Ankaragücü: Deniz Çoban, 20.00 Fenerbahçe-Galatasaray: Bülent Yıldırım.

18 Mart Pazar: 15.00 Mersin İdmanyurdu-İstanbul BŞB: Hüseyin Sabancı, 19.00 Gaziantepspor-Kardemir Karabükspor: Hüseyin Göçek, 19.00 Kayserispor-Samsunspor: Tolga Özkalfa.

19 Mart Pazartesi: 20.00 Beşiktaş- Manisaspor: Barış Şimşek.

HABER: ORÇUN ÖZATEŞ-BUGÜN GAZETESİ
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER