Spor
  • 16.10.2021 10:38

Derbide gözler kalecilerde: Uğurcan mı, Altay mı?

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek maçta gözler iki takımın kalecilerinde olacak. Bordo-mavililerin 25 yaşındaki eldiveni Uğurcan Çakır ile sarı-lacivertlilerin 23 yaşındaki file bekçisi Altay Bayındır'ın sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır ile Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’in derbide ortaya koyacağı performans takımları adına belirleyici olacak.

Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, performansıyla bordo-mavili takımın galibiyetlerinde önemli rol oynuyor. Ligde geride kalan 8 maçta da forma giyen başarılı file bekçisi, kalesinde 8 gol görürken 2 maçta kalesini gole kapadı. Yüzde 79 kurtarış yüzdesine sahip bulunan Uğurcan Çakır, 30 kurtarış yaptı. Yüzde 65 topu oyuna sokma yüzdesiyle vasat bir istatistiğe sahip olan Uğurcan Çakır, ceza sahasında kaleyi bulan 25 şutta 17 kurtarış yaparken, kalesinde 8 gol gördü.

Fenerbahçe’nin ligde oynadığı 8 maçta da kaleyi koruyan Altay Bayındır, bu maçların üçünde kalesini gole kapadı. Altay, kalan 8 maçta 6 gole engel olamadı. Yüzde 74 kurtarış yüzdesine sahip olan milli kaleci, geride kalan 8 maçta 17 kurtarış yaptı. Genç kalecinin, topu oyuna sokma yüzdesi ise yüzde 76 olarak dikkat çekiyor.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2021 10:39

İLGİLİ HABERLER