Spor
  • 18.10.2021 10:03

Derbide kırmızı kart kararı doğru mu? Toroğlu ne dedi?

Süper Lig'de derbi haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup ederek liderliğe yükseldi. Maçın kırılma anlarından biri olan Kim Min-Jae'nin 23. dakikada kırmızı kart gördüğü pozisyon oldu. Tartışma konusu olan kartla ilgili A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, hakem Ali Şansalan'ın kararını yorumladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MAÇIN KIRILMA ANI

Maçın kırılma anlarından biri olan Kim Min-Jae'nin 23. dakikada gördüğü ikinci sarı kart pozisyonu tartışmalara neden oldu. Faul yapıldığı yerden frikikten golü yiyen Fenerbahçe skor üstünlüğünü koruyamadı ve soyunma odasına 1-1 berabere gitti. İkinci yarının son dakikalarında bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrılan Trabzonspor namağlup olarak yoluna devam etti.

Maçın ardından, A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Kim Min-Jae'nin ikinci sarı kartı gördüğü pozisyonu yorumladı.

"KİM'İN HAREKETİ FAUL..."

Erman Toroğlu, Kim'in ikinci sarı kart gördüğü pozisyonla ilgili hakemin doğru karar verdiğini ifade edererek "Min-Jae Kim'in, Djaniny'e yaptığı hareket faul. Eliyle müdahale var." dedi.

Maçın ardından, A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Kim Min-Jae'nin ikinci sarı kartı gördüğü pozisyonu yorumladı.

"KİM'İN HAREKETİ FAUL..."

Erman Toroğlu, Kim'in ikinci sarı kart gördüğü pozisyonla ilgili hakemin doğru karar verdiğini ifade edererek "Min-Jae Kim'in, Djaniny'e yaptığı hareket faul. Eliyle müdahale var." dedi.

"TÜRKİYE'DE HAKEMLİK ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA"

"Türkiye'de hakemlik çürümüş durumda. Yıllarca bu konuda yorum yaptığımda hep bir takımın düşmanı oldum, yıllarca bir şey değişmedi. Yeni yeni uyanmaya başladı yöneticiler."

"ALİ PALABIYIK'A UZUN SÜRE GÖRMEYECEĞİZ"

"Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının hakemi Ali Palabıyık'ı uzun süre görmeyeceksiniz."

Süper Lig'de 9. haftanın derbi maçında Trabzonspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup etti ve 21 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a 3-1 yenildiği maçın ardından Ali Şansalan'ın verdiği kırmızı kart ve penaltı kararı büyük tartışma konusu olurken hakemin performansı masaya yatırıldı.

Yayıncı kuruluşta yayımlanan Trio programında eski hakemler Deniz Çoban, Lale Orta ve Bülent Yıldırım, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

KİM MİN-JAE'NİN KIRMIZI POZİSYONU

Güney Koreli futbolcunun kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında konuşan Deniz Çoban, "Kim Min-Jae'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon çok tartışılacak. Hakem için şanssız bir pozisyon. Djaniny'nin, Fenerbahçeli futbolcunun temasını hissedip, kendini kolayca yere bıraktığını düşünüyorum. Ben faul kararına katılmıyorum. Devam ettirmesi daha doğruydu. Bence faul yok" dedi.

Lale Orta, "Bu ve buna benzer pozisyonlarda faul çalınmasını yanlış buluyorum." şeklinde yorumda bulundu.

Ali Şansalan'ın pozisyona uzak kaldığını ve yanlış karar verdiğini kaydeden Bülent Yıldırım ise "Hakem pozisyona uzak kaldı. Açısını da iyi ayarlayamamış. Sevgili Ali, zaten pozisyona geç kalmışsın. Niye sola gidiyorsun? Kendisine zaman ve açı kaybettiriyorsun. Dikey koşacaksın sevgili kardeşim. Bunlar tecrübe eksikliği. O mesafeden verdiğin karar, bir derbi maçta kabul görmez. Bu, futbol kurallarında çok açık ve net bir faul diyebiliyor muyuz? Niye o kadar uzaklıktan çok büyük bir ihlal görmüş gibi koşarak düdüğü çalıyorsun. Bir de ikinci sarı kart veriliyor. Devam kararı verilmeliydi." diye konuştu.

NWAKAEME'NİN HAKEM ALİ ŞANSALAN'A İTİRAZI

Oyuncunun kesinlikle sarı kart görmesi gerektiğinin altını çizen Lale Orta, "Kart görmesi gerekirdi. Ama daha önce pozisyonda hakemin toleransını gördüğü için yine bu hareketi yapabildi." yorumunu yaptı.

Bülent Yıldırım ise "Ali Şansalan, Nwakaeme'ye kartı atladı." dedi.

GUSTAVO'NUN İTİRAZDAN SARI KART GÖRMESİ

Gustavo'ya haksız bir sarı kart gösterildiğinin altını çizen Deniz Çoban, "37. dakikada kadar yapılan en masum itirazdı. Bundan öncekiler cezalandırılmazken buna kart verilince kabul edilmez. Oyuncuları sinirlendirirsiniz. Nwakaeme yine hakeme parmak sallıyor burada. Gustavo sarı kartı hak ettiyse, Nwakeme daha önce 3 kere hak etmişti." şeklinde konuştu.

PENALTI POZİSYONU

Şansalan'ın penaltı kararını doğru bulduğunu belirten Lale Orta, "Tamamen rakibi bozuyor. Topla ilgisi yok. Penaltı kararı doğru. Ayrıca sarı kart da yeterli." dedi.

Szalai'nin anlamsız bir müdahalede bulunduğunu kaydeden Bülent Yıldırım, "Burada Attila, çok anlamsız bir şekilde iki eliyle rakibini tutuyor. VAR da bariz bir karar görülmediği için hakemi çağırdı. Burada penaltı ve sarı kartı doğru. Kaleci yerinde olduğu ve vuruş durumundan daha emin olmadığımız için sarı kart kararını da doğru buluyorum. Elbette yoruma açık. Topa sağlıklı bir şekilde vuracağına dair bir garanti yok. Ben burada hakemi eleştirmem" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2021 10:08

İLGİLİ HABERLER