Spor
  • 23.9.2013 18:11

Derbide taraftarlar fişlendi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, Beşiktaş- Galatasaray derbisi öncesinde, derbiyi izlemek üzere dört savcı görevlendirildiğini, savcıların kimliklerini gizleyerek taraftarları izlediği iddialarını sordu.

Sezgin Tanrıkulu'nun Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle:

"Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde, derbiyi izlemek üzere dört savcı görevlendirilmiştir. Basına yansıyan iddialara göre savcılar kimliklerini gizleyerek taraftarları izleyeceklerdir.Bu bağlamda;derbinin dört savcı tarafından izlenmesi olağan görünmemektedir. Bu olağandışı izleme kararının sebebi nedir? Daha önce dört savcı tarafından izlenmiş bir derbi maçı olmuş mudur? Futbol takımı taraftarlarının sindirilmesi maksadıyla mı böylesi olağanüstü bir görevlendirme, izleme yapılmaktadır? Söz konusu dört savcı nasıl bir görev icra etmek üzere görevlendirilmiştir? Taraftarlar veya taraftar grupları konusunda herhangi bir fişleme yapılmış veya yapılmakta mıdır?"

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER