Eğitim
  • 28.4.2010 01:25

DERSANELER KALDIRILACAK MI?..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği çalışmaları için geldiği TBMM'de, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın kızı Ülkü Eren İncekara'yla sohbet etti. Sohbet sırasında Erdoğan, "Biz dershaneleri kaldıracağız, sınavları kaldıracağız zaten" diye espri yaptı.


TBMM'ye gelişinde çok sayıda AK Partili milletvekili tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, iktidar kulisine geçerek burada bulunan milletvekilleriyle bir süre sohbet etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın kızı Ülkü Eren İncekara ile de sohbet eden Başbakan Erdoğan, küçük kıza annesinin sigara içip içmediğini sordu.

Ülkü Eren İncekara'nın "Ara sıra" cevabı vermesi üzerine "Paket paket taşıyor mu onu söyle bakalım?" diyen Başbakan Erdoğan, küçük kızın "Taşıyor" cevabına karşılık olarak da "Çocuktan al haberi" dedi.

Halide İncekara'nın, kızının 400 TL değerinde cep telefonu istediğini söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan'a dönen Ülkü Eren, "Bana 30 liralık telefon almak istiyor? 30 liralık telefon olur mu hiç?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan da "30 liralık telefon torunlara alınır. Ben kızıma (Ülkü Eren) söylerim, o bekler. Teknoloji hızla gelişiyor daha sonra alırsınız" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine Ülkü Eren İncekara da aynı zamanda hem dershaneye gittiğini hem okuluna devam ettiğini hem de özel ders aldığını ifade ederek, cep telefonunun kendisine gerekli olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan da bunun üzerine "Biz dershaneleri kaldıracağız, sınavları kaldıracağız zaten" diye espri yaptı.

Ülkü Eren İncekara da kendisinin ve bir çok arkadaşının sınavların kaldırılmasını istemediğini sınavlar kaldırılırsa üç yıllık çalışmalarının boşa gideceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:19

İLGİLİ HABERLER