Asayiş
  • 30.9.2010 16:02

DERSHANE SAHİBİ UYUŞTURUCU TACİRİ ÇIKTI

ADNAN SULAR/İSTANBUL

Alınan bilgiye göreİstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı profil takip uzmanları, Atatürk Havalimanı'nda Bolivya'dan gelen 1'i kadın 2 kişinin yanlarında taşıdığı çantada arama yaptı. Yapılan aramalarda, valizin özel bölümlerine yerleştirilmiş paketler halinde, 1 kilo 685 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Bunun üzerine çanta sahibi Güney Afrika uyruklu Emmanuel Kelechi A. ve sevgilisi Nthabiseng S'yi gözaltına aldı. Emniyette sorgusu yapılan uyuşturucu kuryelerinin suçtan temin edecekleri gelirle evlenmeyi planladıklarını ifade ettikleri öğrenildi.

Narkotik polisi, uyuşturucu tacirlerine yönelik bir başka operasyonu da Avcılar ve Beylikdüzü'nde gerekleştirdi. Bir uyuşturucu şebekesini takibe alan narkotik ekipleri, Avcılar ve Beylikdüzü'nde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen dershane sahibi M. Sıddık K'nın bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 8 kilo 400 gram eroin maddesi, 1 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 32 fişek ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği sanılan bin 600 Euro ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan M. Sıddık K'nin Hakkari ili Yüksekova ilçesinde dershane sahibi olduğu ve elde ettiği eroin maddesini 'torbacı' tabir edilen sokak satıcıları aracılığıyla piyasaya sürdüğü belirtildi. Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan 2'si yabancı uyruklu 6 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER