Eğitim
  • 29.9.2014 18:01

Derste arkasını dönen öğrencisini hastanelik etti

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ndeki meslek lisesinde rehberlik dersine giren öğretmeni tarafından derste arkalarına döndükleri gerekçesiyle dövüldüğü iddia edilen iki öğrenciden biri hastanelik oldu.

Bayramiç Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Teknolojileri Öğretmeni S.G. (42), geçen cuma günü, rehberlik dersine girdiği 9/A sınıfında, iddiaya göre derste arkalarına dönen öğrenciler E.Y. ve H.K.'yı iddiaya göre tokatladı. Öğretmen S.G.'nin öfkesini alamayıp, tekme atması sonucu dengesini kaybedip, başını duvara çarptığı ileri sürülen öğrencilerden E.Y., başından yaralandı. Başı kan içinde kalan E.Y., olayın ardından arkadaşı H.K. ile dersten çıktı. Okulun tuvaletinde başındaki kanları yıkayan E.Y., kanamanın durmadığını fark edince kendisi gibi Daloba Köyü'nden olan sıra arkadaşı H.K ile Bayramiç Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. E.Y.'nin başına dört dikiş atıldı. E.Y., daha sonra evine gönderildi. E.Y.'nin durumu annesi Fatma ve babası Cemil Yazgan'a anlattı. Bunun üzerine Yazgan çifti, oğullarıyla Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, öğretmen S.G.'den şikayetçi oldu. Yazgan Ailesi, ayrıca tekrar hastaneye gidip, çocukları için rapor da aldı.
Anne Fatma Yazgan, "Çocuğumuza bugüne kadar tek bir tokat bile atmadık. Çocuğumuzu eğitimi için okula gönderiyoruz. Oğlumuzu dövüp, hastanelik eden öğretmenden şikayetçiyiz" dedi.
Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını bildirdi.
E.Y. ise bu okula iki hafta önce başladığını belirtip, "Derste arkadaşlarımızın şakası üzerine sırf arkamıza döndük diye öğretmenin birden üzerimize gelip, bizi dövmesi anlaşılır gibi değil. Halen olayın şaşkınlığı içindeyim" dedi.
Öğretmen S.G. ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti. O
kul müdürü Mustafa Timoçin ise görüştüğü öğretmen S.G.'nin kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirtip, öğrencisinin düşüp, başını çarptığını söylediği kaydetti.

 

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, (Çanakkale), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:26

İLGİLİ HABERLER