Gündem
  • 12.5.2013 23:32

Destici: Suriyeliler ülkelerine gönderilsin...

Destici, hükümetin Hatay’daki kamplar ve sınır güvenliği için acil tedbirler alması gerektiğini söyleyerek, "Mülteci kamplarındaki kadın, çocuk, yaşlı ve hasta kimselerin dışındaki bütün erkekler ve sağlam olanların Suriye’ye derhal geri gönderilmesi lazım. Gitsinler Esed’e karşı orada mücadele etsinler. Bizim ülkemizi karıştırmasınlar" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bölge toplantısı için geldiği Giresun’un Tirebolu İlçesi'ne giderek partililerle buluştu. Destici, burada yaptığı açıklamada, Hatay’daki saldırıya tepki göstererek, "Çok alçakça, haince, kalleşçe bir saldırıyla bütün ülkemiz sarsıldı. Ben bu saldırıyı yapanları şiddetle lanetliyorum, kınıyorum ve insan bile olmadıklarını düşünüyorum. Burada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Konuyu geniş çaplı bir şekilde değerlendireceklerini ancak önce yaraların sarılması gerektiğini kaydeden Destici şunları söyledi:

"Olay henüz çok sıcak. Bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerimizin, oradaki tüm vatandaşlarımızın ve devlet yetkililerinin, hem anasını hem babasını kaybeden ailelerin, hem de yaralı kardeşlerimizin yanında olması gerekiyor. Bir an önce oradaki mağdur kardeşlerimizin ve Reyhanlımızın yaralarının sarılması gerekiyor.

HÜKÜMET ACİL TEDBİR ALMALI

Destici, hükümetin Hatay’daki kamplar ve sınır güvenliği için acil tedbirler alması gerektiğini de ifade ederek şöyle devam etti:

"Mülteci kamplarındaki kadın, çocuk, yaşlı ve hasta kimselerin dışındaki bütün erkekler ve sağlam olanların Suriye’ye derhal geri gönderilmesi lazım. Gitsinler Esed’e karşı orada mücadele etsinler. Bizim ülkemizi karıştırmasınlar. Mazlum olan, çocuk, yaşlı ve kadın olanları bunların dışında tutuyorum. Ya da bunların çok titiz bir şekilde bir tampon bölge kurularak Suriye ile Türkiye arasında bir bölgede tutulması lazım. İkametgahla içeriye girenlerin mutlaka araştırılması lazım. Sınırın kapatılması lazım. Çünkü tüm bomba yüklü araçlar bu sınırdan geliyor. Suriye sınırı Irak sınırımız gibi değil. Çok rahat bir şekilde korunabilecek ve tedbir alınabilecek bir sınırdır."

SURİYE’DEKİ REJİMİ REDDEDİYORUZ

Destici, Türkiye’yi Suriye ile bir savaşa sokmak için böyle bir tezgah yapılıyorsa Türkiye’nin bu konuda çok uyanık davranması ve kendi tedbirlerini alması lazım. Bundan yıllar önce Irak'la İran’a yönelik yapılan oyuna düşmemesi lazım. Türkiye Suriye ile savaşa girerse emperyalist güçler ve silah tüccarları kazanacak. Ancak biran önce bu duruma da uluslararası güçlerin müdahale etmesini destekliyoruz. Neden bu kan ve gözyaşı seyrediliyor? Neden biran önce müdahale edilmiyor, ne bekleniyor? Biz de Esed’in gitmesini istiyoruz. Hem de herkesten önce gitmesini isteyen bir siyasi hareketiz. Suriye’deki rejimi reddediyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER