Spor
  • 29.2.2016 19:45

Dev derbide sürpriz ilk 11'ler

Spor Toto Süper Lig'deki dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşıyor. Ülker Arena'daki maçın hakemi Cüneyt Çakır.

İLK 11'LER:
FENERBAHÇE:
Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego, Alper, Volkan Şen, Robin van Persie

BEŞİKTAŞ:
Tolga, Beck, Marcelo, Alexis, İsmail Köybaşı, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Quaresma, Gomez

GÖKHAN TÖRE YEDEK
Beşiktaş'ta, ilk 11'de oynayıp oynamayacağı en çok merak edilen isim olan Gökhan Töre, yedek kaldı. Teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine Quaresma'ya şans verdi.

PEREIRA'DAN NANI SÜRPRİZİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş derbisinde büyük bir sürpriz yaparak Nani'yi yedek soyundurdu. Bu oyuncunun yerine Alper Potuk görev alırken, sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ve Gökhan Gönül de ilk 11'de sahaya çıktı.

DEVLERİN 120. DERBİSİ
Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 119 kez karşılaştı.Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 44, Beşiktaş 38 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertlilerin ligdeki 131 golüne, siyah-beyazlılar aynı sayıda golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı.

VOLKAN DEMİREL HİÇ ÜZÜLMEDİ!
Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, Kadıköy’de sarı lacivertli forma ile ezeli rakipler Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığı 24 mücadelede de yenilgi yüzü görmedi.

FENERBAHÇE EVİNDE GEÇİT VERMİYOR
Sarı lacivertliler, Kadıköy’de Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı yenilgiyi unuttu. Fenerbahçe, Süper Lig karşılaşmalarında Galatasaray’a 17, Beşiktaş’a ise tam 11 karşılaşmadır mağlup olmadı.

GÜNEŞ KADIKÖY'DE HİÇ PARLAYAMADI!
Şenol Güneş 28 yıllık teknik adamlık kariyerinde, 5 ayrı takımla Kadıköy’e geldiği lig maçlarında 13 yenilgi, 4 beraberlik alıp galibiyet sevinci yaşayamadı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER