Spor
  • 3.8.2009 00:05

DEV MAÇA TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ...

Altınşehir yönünden otobüslerle maçı izlemek için stada gelen Beşiktaşlı taraftarlar, otobüslerden indikleri noktada araçlarıyla maça gelen Fenerbahçe taraftarlarını durdurarak arabalarına hasar vermeye başladılar. Araçların içinde Fenerbahçe forması ve kaşkollar arayan Beşiktaşlı taraftarlar, rakip takım taraftarlarını tartakladılar.

TEKNİK DİREKTÖRLER KUCAKLAŞTI
Her iki takımda da çalışma şansı bulan teknik direktörler Mustafa Denizli ve Christoph Daum, maç öncesi birbirlerine samimi davrandılar. Seremoni öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli'nin yanına giderek başarılar diledi. Birbirlerine sarılarak maç öncesi başarı dileğinde bulunan iki teknik adam, basın mensuplarına da samimi bir biçimde görüntü verdiler.

TRİBÜNLER DOLMADI
Daha önceki sezonlarda yurtdışında yapılan ve bu sezon ilk kez Türkiye'de düzenlenen TFF Süper Kupa'da geçen sezonun şampiyonu ve Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile yaptığı zorlu mücadelede siyah-beyazlı taraftarlar, kendilerine ayrılan tribünleri tam olarak doldurmadılar. Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, 15 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, takımlarını desteklemek üzere Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

ROBERTO CARLOS EŞİYLE TRİBÜNDE
Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan Roberto Carlos karşılaşmayı eşiyle birlikte tribünden izledi. Erken saatlerde tribündeki yerini alan Breziyalı futbolcu, tribünde bol bol forma imzaladı. Yer aldığı tribünün alt ve üst bölümlerinden taraftarların attıkları formaları imzalayan Roberto Carlos, formaları daha sonra taraftarlara geri gönderdi.
Fenerbahçe'de, Mehmet Topuz ve Roberto Carlos'un yanısıra sakatlığının ardından henüz hazır olmayan Semih ile tedavisi süren Özer kadroda yer almadı.

KUPA OĞUZ ÇETİN VE METİN TEKİN'İN ELLERİNDE
TFF Süper Kupa, saha içine Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski futbolcuları, (A) Milli Futbol Takımı antrenörleri Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in elinde sahaya çıktı. İkili, stat hoparlörlerinden yapılan anonsun ardından birlikte taşıdıkları kupayla tünelden saha içine girerek hazırlanan kürsünün üzerine koydular.

STAT YARI YARIYA KULLANILDI
Her iki takım taraftarları da stadı yarı yarıya kullandılar. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kuzey tribünü ve güney tribündeki konuk seyirci bölümüne taraftar alınmazken, Fenerbahçeli taraftarlar batı tribün ile güney tribünün batı tribününe yakın olan kısmı, Beşiktaşlı taraftarlar ise doğu tribün ile güney tribünün doğu tribününe yakın olan kısmında oturdular. İki takım taraftarları toplamda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tribünlerde yaklaşık 30 bin kişilik bir çoğunluk oluşturdular. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, maçı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte protokol tribününden izlediler.

MAÇ KADROLARI KARIŞIK ANONS EDİLDİ
Maç öncesi 4. TFF Süper Kupa mücadelesi adına yaşanan güzelliklerden birisi de iki takımın sahaya çıkacağı 11'lerin karışık anons edilmesi oldu. Yapılan anonsta ilk 11'de bulunan oyunculardan bir Beşiktaş bir Fenerbahçeli oyuncunun ismi okundu. İki takım taraftarları da sırayla kendi oyuncularının ismi anons edildiğinde tezahüratla sevgi gösterilerinde bulundular.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ
4. TFF Süper Kupa maçı öncesi yapılan açılış seremonisinde futbolseverler keyifli anlar yaşadılar. Kupa sponsorları TTNet, Teknosa ve Clear Men tarafından stat çevresinde kurulan özel taraftar alanları, maç öncesi gösterileri ve özel sürprizlerle futbolseverler için bir şölene dönüştü. UEFA Kupası finalinin açılışını gerçekleştiren ekip tarafından hazırlanan seremoni öncesinde, helyum balonlu trapezci, tribünlerin üzerinde dolaşarak nefes kesen bir gösteri yaptı. Seremonide Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin gençlik geliştirme programlarında eğitim gören yıldız adayı futbolcular da yer aldılar. Maç öncesi İstiklal Marşı'nı ünlü tenor Hakan Aysev seslendirirken, saha kenarına konulan alev makineleri sahanın görüntüsüne renk kattı.

254 MEDYA MENSUBU
Kupa maçı medyanın büyük ilgisini çekti. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) toplam 254 gazeteci akredite oldu. Karşılaşmada basın tribününde 178 muhabir ve yazar, saha içinde ise 76 foto muhabiri görev yapıyor.

GÜVENLİK UYGULAMALARI
Kupa maçı için olağanüstü güvenlik önlemleri uygulandı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede 1850 güvenlik personeli ve 1630 özel güvenlik elemanı görevlendirildi. Stat giriş kapıları saat 18.00'den itibaren açılarak taraftarlar tribünlere alındı. 6'sı polis kamerası, 42'si stat kamerası olmak üzere Atatürk Olimpiyat Stadı'nda toplam 48 kamerayla tespit yapılıyor. Stat ve çevresinde alkollü içki içilmesine ve satışına izin verilmezken, aşırı derecede alkollü olan kişilerin stada alınmamasına özen gösterildi. Stat dışında oluşturulan 1. güvenlik çemberi içine biletsiz seyirciler giremedi. Stat arama noktalarında yapılan üst aramalarında da hassas ve titiz davranılarak, yasak maddelerin tribünlere sokulmasına engel olundu.

TARAFTARLARIN YOL GÜZERGAHLARI AYRILDI
Maç için stada gelen Beşiktaş ve Fenerbahçeli taraftarlar, güvenlik nedeniyle ayrı ayrı güzergahları kullandılar. Fenerbahçeli taraftarlar için 150 adet otobüs, eski Salıpazarı ve Bahçelievler Yenibosna'dan kaldırıldı. Bu otobüsler Halkalı Toplu Konutları tarafından stada gelen yol güzergahından stada kabul edildi. Beşiktaşlı taraftarları taşıyan otobüsler ise Levent İETT Garajı ve Dolmabahçe Alanı'ndan kalktılar. Siyah-beyazlı taraftarlar, stat-TEM ve İSTOÇ bağlantı yolundan alınarak doğu tribünü sapağından tribüne ulaştılar. İki takım taraftarlarının stada gelme güzergahlarındaki stada yakın polis noktalarında özel aracıyla gelen taraftarlardan araçlarında otopark için kart bulunmayanların araçları stat çevresine sokulmadı. Bu nedenle de stat çevresinde trafik sorunu yaşanmazken, araçlarını gerilere bırakan taraftarlar yürüyerek stada geçtiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER