Gündem
  • 20.9.2021 00:00

DEVA Partisi'nde toplu istifalar

Babacan'a bir şok daha! Topluca istifa ettiler

DEVA Partisi'nde istifalar devam ediyor. Demokrasi ve Atılım Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Tuna Türkyar ve yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa etti. Türkyar istifa açıklamasında sert ifadeler kullandı.

DEVA Partisi Kayseri Melikgazi ilçe başkanı Tuna Türkyar ve yönetimi görevlerini bıraktı. Türkyar, yaptığı yazılı açıklamada, bir önceki il başkanının istifası sonrası belirsizlik oluştuğunu, problemi genel merkezle paylaşmalarına rağmen gerekli ilgiyi göremediklerini belirtti.

"OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN PARTİ MENFAATLERİNİ KORUDUK"

Yaşanan olumsuzluklara rağmen parti menfaatlerini korumaya çalıştıklarını aktaran Türkyar, "Melikgazi İlçe Teşkilatı olarak tüm yönetim kurulu üyelerimiz ile kurucu heyet üyeliğinden ve parti üyeliğinden onurlu bir şekilde istifa etmiş bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

 

Babacan "Kesinlikle Cumhur İttifakı'nda yer almayacağız" diyerek noktayı koydu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partilerinin kesinlikle Cumhur İttifakı içerisinde yer almayacağını belirterek, "Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı'nda yer almayacağımızdır" ifadelerini kullandı. Babacan, Millet İttifakı içerisinde yer alıp almayacaklarını ise zamanın göstereceğini söyledi.

Siyaset kulislerinde ittifak tartışmaları devam ederken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan kesin bir çıkış geldi. Babacan, AK Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi ve Vatan Partisi tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarını söyledi.

SORUYU VATANDAŞ SORDU

Babacan, Trabzon'un Yomra ilçesini ziyaret etti. Babacan, kahvehane ziyareti sırasında bir vatandaşın, "Cumhur İttifakı'nda mı yer alacaksınız, Millet İttifakı'nda mı?" sorusuna, "Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı'nda yer almayacağımızdır. Orası kesin. Ama yalnız başımıza mı yürürüz, Millet İttifakı'nda mı yer alırız, başka bir ittifak oluşur ve o ittifaka mı bakarız, henüz bir kararımız yok. Biz parlamenter sistem istiyoruz. Parlamenter sistem isteyen diğer partilerle görüşüyoruz" yanıtı verdi.

"DİĞER PARTİLERLE KONUŞUYORUZ"

Parlamenter sistem isteyen partilerin oturup konuşması ve nasıl bir sistem istedikleri konusunda uzlaşmaları gerektiğini belirten Babacan, "Bunu kamuoyuna açıklamak lazım ki millet bilsin. Parlamenter sistem dediğimiz nedir? Karın doyurur mu, açlığı giderir mi, işe yarar mı? Bizim çalışmalarımız bu yönde başlamış durumda. Diğer siyasi partilerle konuşuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2021 01:14

İLGİLİ HABERLER