Spor
  • 2.10.2008 12:12

DEVLER LİGİNDE BÜYÜK SÜRPRİZ!....

Şampiyonlar Ligi'nin bu sene ki flaş takımlarından biri hiç kuşkusuz Kıbrıs Rum Kesimi takımı olan Anorthosis.

Devler Ligi'ne 4. torbadan gelen Anorthosis 2. maçlar sonunda İnter'le birlikte zirveye oturdu.

Dün akşam sahasında Panathinaikos'u konuk eden Anorthosis, mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve gruplara kalmasının tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Kıbrıs Rum Kesimi ekibi, gruptaki ilk maçında da Werder Bremen'le deplasmanda karşılaşmış ve maçtan golsüz eşitlikle ayrılmıştı.

ANORTHOSIS GRUPLARA NASIL KALDI

Anorthosis, Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turunda Pyunik'i 1-0 ve 2-0'lık skorlarla geçmiş; 2. ön eleme turunda Rapid Vienna'yı evinde 3-0 yenmiş, rövanşta ise 3-1 mağlup olmasına rağmen turu geçen taraf olmuştu.

Kıbrıs Rum Kesimi takımı, bu sene Devler Ligi'nde ses getireceğinin yankılarını ise 3. ön eleme turunda vermiş ve Yunan ekibi Olympiakos'u kupa dışına itmişti.

İNTER'LE BİRLİKTE ZİRVEDE

İnter, Werder Bremen ve Panathinaikos'la birlikte B Grubu'nda yer alan Anorthosis, aldığı 1 galibiyet, 1 beraberlikle ve topladığı 4 puanla, aynı puana sahip olan İtalyan deviyle birlikte zirvede yer alıyor.

KENDİ LİGİNDE DE ZİRVEDE

Kıbrıs Rum Kesimi 1.Lig'nde de zirvede yer alan Anorthosis, yaptığı 4 maçta aldığı 4 galibiyet ve topladığı 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Kadrosunda ünlü bir isim bulunmayan Anorthosis'in teknik direktörlüğünü ise Gürcü teknik adam Temuri Ketsbaia yapıyor.

Temuri Ketsbaia'nın çalıştırdığı ünlü takımlar arasında ise Newcastle United, Dundee ve AEK var.

EUROVISION'A BENZEMİYOR

Anorthosis dün akşam Yunan ekibi olan Panathinaikos'u devirince ilginç bir raslantı ortaya çıktı; Çünkü Kıbrıs Rum Kesimi takımı, üst üste ikinci kez kardeş bir takımı eli boş göndererek Eurovision'da göstermiş olduğu yardımlaşmayı bu kez göstermedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER