Gündem
  • 21.6.2022 12:40

Devlet Bahçeli Türkiye'yi ağlatan Ayşe Sabancalı'ya sahip çıktı

Devlet Bahçeli Türkiye'yi ağlatan Ayşe Sabancalı'yı yalnız bırakmadı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girerken kimliğini unuttuğu için gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı'nın tüm eğitim masrafları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla kurucusu olduğu Osmaniye Vakfınca karşılanacak

Osmaniye Vakfının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Osmaniye'de üniversite sınavına girişi sırasında gündeme gelen hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı'nın devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye'de YKS'ye gireceği sırada kimliğini unuttuğunu fark eden Ayşe Sabancalı göz yaşlarına hakim olamamıştı. Daha sonra polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilen Sabancalı, sınava girebilmişti.

"Devlet beni yalnız bırakmadı"

Osmaniye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) gireceği sırada kimliğini otomobilde unutan ve polisin 'annen-baban nerede' sorusu üzerine 'ikisi de vefat etti' diye cevap veren 19 yaşındaki Ayşe Sabancalı tüm Türkiye'yi ağlattı. Polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilen ve sınava giren Ayşe, SABAH'a konuştu: "Bana uzatılan bu yardım eli beni çok duygulandırdı, Allah oradaki görevlilerden razı olsun. Polis abla ve ağabeylerimin mücadelesi yalnız olmadığımı hatırlattı. Tüm Türkiye'nin duasını aldım. En büyük hayalim çocuk gelişimi okumak ve kuzenimle birlikte kreş açmak"

Osmaniye'de yakınları tarafından sınava gireceği Osmaniye Anadolu Lisesi'ne bırakılan Ayşe Sabancanlı, salon girişindeki kontrolde kimliğinin yanında olmadığı fark edilince alınmadı. Ağlamaya başlayan Sabancalı'ya polisler, öğretmenler ve diğer veliler, yardım için seferber oldu.

Okul giriş kapısındaki görevli polisler sakinleştirmeye çalıştıkları genç kıza 'annen-baban nerede' diye sordu. Ayşe Sabancalı'nın 'ikisi de vefat etti' demesi üzerine duygu dolu anlar yaşandı. Gözyaşı döken genç kız, aile yakınlarının numarasını polis ekiplerine söyledi.

Yakınları genç kızın otomobilde unuttuğu kimliği getirdi. Ve Ayşe Sabancalı sınava girebildi. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada genç kızın videosunu izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Genç kız başarılı geçen sınavdan sonra başta polisler olmak üzere herkese teşekkür etti.

"YALNIZ OLMADIĞIMI HİSSETTİM, TÜRKİYE'NİN DUASINI ALDIM"

Tüm Türkiye'yi ağlatan genç kızın hikayesine SABAH ulaştı. Ayşe Sabancalı 2016 yılında babası Hüseyin Sabancalı'yı akciğer kanserinden dolayı kaybetti, annesi Elif Sabancalı ise bir yıl önce bir tür kas hastalığı olan Als nedeniyle vefat etti.

 

Güncellenme Tarihi : 21.6.2022 12:46

İLGİLİ HABERLER