Devlet Başkanı korona dalga geçmişti! 170 bin insan öldü

••1 dk okuma
Devlet Başkanı korona dalga geçmişti! 170 bin insan öldü

Hızlı Özet

“Günlük pandemi raporunu açıklayan Sağlık Bakanlığı, yapılan testler sonucu 16 bin 207 yeni vakanın tespit edildiği, böylelikle ilk vakanın teyit edildiği 26 Şubat tarihinden bu yana toplam vaka sayısının 6 milyon 87 bin 608'e ulaştığını belirtti.”






Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüse, "Hafif bir grip" benzetmesi yapmasından aylar sonra ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı 169 bin 485'e çıktı.



Brezilya, dünyada ABD'den sonra en fazla Kovid-19 kaynaklı ölümün, ABD ve Hindistan'dan sonra en fazla vakanın görüldüğü ülke konumunda. Brezilya Pazartesi günü yeni koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı 302 ölümün görülmesiyle toplam ölüm sayısının 169 bin 485'e yükseldiğini bildirdi.



Günlük pandemi raporunu açıklayan Sağlık Bakanlığı, yapılan testler sonucu 16 bin 207 yeni vakanın tespit edildiği, böylelikle ilk vakanın teyit edildiği 26 Şubat tarihinden bu yana toplam vaka sayısının 6 milyon 87 bin 608'e ulaştığını belirtti.



Brezilya, dünyada ABD'den sonra en fazla Kovid-19 kaynaklı ölümün, ABD ve Hindistan'dan sonra en fazla vakanın görüldüğü ülke konumunda.



Kasım ayında Brezilya'da vaka ve virüs kaynaklı ölümlerin artması, ülkede pandeminin ikinci dalgasının yaşandığı şeklinde yorumlara yol açarken birinci dalganın henüz sonlanmadığını söyleyenler de bulunuyor.



Brezilya'da devlet tarafından işletilen ve önde gelen bir biyomedikal kuruluş olan Oswaldo Cruz Vakfı (Fiocruz), Pazartesi günü bir açıklama yaparak 2021 yılının ilk yarısında 65 milyon kişi, ikinci yarısında da 65 milyon kişi olacak şekilde 130 milyon Brezilyalıya aşı yapmayı planladığını duyurdu.



Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüse, "Hafif bir grip" diyerek önemsememişti.




Bu haber 561 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erivan’dan dikkat çeken Türkiye mesajı
Dünya
#DÜNYA Haberleri#Türkiye#ermenistan

Erivan’dan dikkat çeken Türkiye mesajı

Rus askerlerinin çekilmesi durumunda Türkiye'den gelebilecek tehdit iddialarına karşı çıkan Simonyan, Türkiye'nin Ermenistan'ın egemenliğine yönelik bir tehdit oluşturmadığını ve bu ihtimalin sıfır olduğunu söyledi.

Habervitrini11248 Görüntüleme
BM önünde Netanyahu'yu protesto eden Ünlü Aktris Susan Sarandon gözaltına alındı
Dünya

BM önünde Netanyahu'yu protesto eden Ünlü Aktris Susan Sarandon gözaltına alındı

Ödüllü oyuncu Susan Sarandon ve Hacks dizisinin yıldızı Hannah Einbinder, Perşembe günü New York'ta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler ziyaretine karşı düzenlenen gösteri sırasında gözaltına alınan onlarca protestocu arasında yer aldı .

Habervitrini14610 Görüntüleme
Trump İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması teklifini reddetti
Dünya
#İran#trump#ABD

Trump İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması teklifini reddetti

Ancak Wall Street Journal'ın aktardığına göre, ABD'li yetkililer, Trump'ın İran'ın taleplerini karşılayacağından "şüphe duyduğunu" ve bombalama kampanyasına yeniden başlamayı beklediğini söyledi.

Habervitrini10483 Görüntüleme
Yunanistan'da "seferberlik" alarmı: 100 bin yedek askere çağrı
Dünya

Yunanistan'da "seferberlik" alarmı: 100 bin yedek askere çağrı

Yunanistan genelinde yaklaşık 100 bin yedek askere cep telefonları üzerinden gönderilen "Özel Sevk Belgesi" çağrıları, ülkede kısa süreli bir paniğe ve büyük bir hareketliliğe neden oldu. Türkiye ile ilişkilerin yeniden odak noktası olduğu bu dönemde gelen mesajlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Habervitrini9823 Görüntüleme