Eğitim
  • 28.9.2011 17:14

"DEVLET ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKMIYOR MU?"

Yazılı açıklama yapan Bostan, geçen hafta Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Baharlar köyündeki ilköğretim okulunda iki yıldır öğretmenlik yapan Mehmet Gözbaşı'nın, gece saatlerinde köyündeki lojmanını basan PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını hatırlattı. Bostan, "Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,'Terör örgütü PKK mensupları 26 Eylül 2011 saat 23.50 sıralarında Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyü İlköğretim Okulu lojmanında bulunan okul öğretmeni Ahmet Ürün'ü dışarıya çıkarmışlar.
Daha sonra köyden uzaklaşmışlar ve söz konusu köy öğretmeninden bir daha haber alınamadı. Dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İzmir nüfusuna kayıtlı Eyüp Yıldırım isimli mühendis cezaevi kavşağında bir grup terörist tarafından katledildi. Mühendis Eyüp Yıldırım'ın, yeni atanan öğretmen eşini yalnız bırakmamak için ilçeye geldiği öğrenildi. Yine dün Elazığ'ın Arıcak ilçesinde PKK'lı teröristler öğretmenleri köye taşıyan servis minibüsünün önünü kesip biri vekil 4 erkek öğretmeni silah zoruyla kaçırdı. Dün gece Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Dolunay köyüne giden PKK'lılar, 2 öğretmeni, Çavundur köyünden de 1 öğretmeni silah tehdidi ile kaçırdı" dedi.
Devletin öğretmenlere sahip çıkması gerektiğini ifade eden Hanefi Bostan, "Devlet öğretmenine sahip çıkamıyorsa ne işe yarayacaktır? Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç buçuk soysuza fırsat vermeyecek kadar güçlüdür. Devlet bu gücünü göstermeli ve öğretmenine, memuruna sahip çıkmalıdır. Kaçırılan dokuz öğretmenimiz derhal bulunmalı, bu menfur olayların tekrarlanmaması için her türlü güvenlik tedbiri alınmalıdır. PKK başta eğitim-öğretim olmak üzere her türlü devlet hizmetini kesintiye uğratıp, 'Bu bölgede ben hakimim, benim sözüm geçer, onayımızdan geçmeyen hiçbir hizmet bu bölgede verilemez' demek istemektedir. Her yönüyle açık bir savaş yaşanmaktadır. Devlet ve bu ülkeyi yönetenler, ülkenin her tarafında Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetinin olduğunu herkese göstermeli ve her vatandaşımız bu gerçeği iliklerine kadar hissetmelidir. Yeter artık, gereğini yapın. Bölücü çeteye karşı en sert karşılığı verin. Bölücülere finansal, siyasal ve psikolojik destek veren ve sıfatı ne olursa olsun herkese ve her kuruma karşı gereken tedbirleri alın.
Öğretmenlerimizin, memurlarımızın art arda kendi toprağımızda bir çete tarafından kaçırılıyor olması ve bu konuda ülkeyi yönetenlerin yeterli tedbiri almakta geç kalmaları, ülkeyi yönetenler bakımından koskoca bir ayıp, bir kara lekedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni bu ayıptan kurtarın. Kendi toprağımızda can güvenliğimizden ve huzurumuzdan emin bir şekilde yaşamak istiyoruz. Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen olarak bu sorumsuzluğu ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bu soysuzlar karşısında acz içinde bir devlet gibi gösterenleri milletimiz adına şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER