Ekonomi
  • 21.8.2009 08:30

DEVLETİN GEÇİCİ İŞÇİSİNE MESAİ MÜJDESİ

Devlet Personel Başkanlığı, kamuda görev yapan yaklaşık 40 bin geçici işçinin fazla mesailerinin ödenmesi ve hastalık raporlarından dolayı maaşlarından kesinti yapılmaması için yazı gönderdi.

Böylece kamuda çalışan geçici işçiler de artık kadrolu memurlarda olduğu gibi yaptıkları fazla mesai için ücret alacak ve maaşlarından rapor kesintisi yapılmayacak.

Karar yazısı yazıldı

Devlet Personel Başkanlığı, 22 Temmuz 2009 tarihinde, geçici işçi çalıştıran Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Tarım bakanlıkları, Yargıtay, Danıştay ve Tapu Kadastro'ya yazı göndererek, "Geçici işçilere fazla mesai ödenmeyeceği ve hastalıktan dolayı doktordan alınan raporun 2 günü geçmesi halinde ücretinin ödenmeyeceği" ne ilişkin Bakanlar Kurulu kararı hakkında, Danıştay 12'nci Dairesi'ne açılan dava sonucu yürütmenin durdurulduğunu hatırlattı. Yazıda, bundan sonra geçici işçilerle ilgili fazla mesai ve rapor ücretinin ödenmesi konusundaki mahkeme kararı nedeniyle, Bakanlar Kurulu kararının uygulanmaması konusundaki talep iletildi.

Uygulamaya kondu

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte, kamuda çalışan yaklaşık 40 bin geçici işçi de, kadrolu memurlar gibi yaptıkları fazla mesainin ücretini almaya hak kazandı. Mahkeme kararıyla birlikte geçici işlerin, hastalık raporlarının maaşlarından kesilmesi de son bumuş oldu. İşçiler mahkeme kararı gereği bundan sonra mesailerini alacaklar. (Takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER