Gündem
  • 29.4.2007 15:35

''DEVLETİN TEMEL NİTELİKLERİNE SAHİP ÇIKALIM''

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Devletin temel nitelikleri laiklik, demokrasi ve hukuk devleti prensiplerinin hepsine birden sahip çıkalım'' dedi.


     Kutan, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını değerlendirdi.


     Genelkurmay Başkanlığı'nca yayınlanan açıklamada ağırlıklı olarak laikliğe, laiklik karşıtı eylemlere vurgu yapıldığını belirten Kutan, açıklamada, ''laikliğin'' olmazsa olmaz, vazgeçilmez temel prensip olduğunun altının çizildiğini söyledi.
     Kutan, evrensel standartlara uygun bir laikliğin, vazgeçilmemesi gereken temel prensip olduğunu kabul ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:


     ''Anayasamızın ikinci maddesine göre, temel prensipler olarak sadece laiklikten söz edilmiyor. 'Türkiye devleti demokratik, laik bir hukuk devletidir' deniliyor. Demek ki laiklik kadar demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri de temel prensiplerdir. Demokrasi ve cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz. Hem laikliği hem demokrasiyi hem de cumhuriyeti koruyacağız, sahip çıkacağız. Ama demokrasi dışı metotlarla değil. Maalesef yaşanılan olaylarla demokrasimiz yara almıştır ve bugün çok kimsenin gözünde Türkiye, özürlü bir demokrasiye sahiptir. Devletin temel nitelikleri laiklik, demokrasi ve hukuk devleti prensiplerinin hepsine birden sahip çıkalım.''


     Bir gazetecinin ''Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayla 28 Şubat süreci arasında bir benzerlik var mı?'' sorusu üzerine Kutan, şu yorumu yaptı:
     ''Ciddi benzerlikler ve paralellikler var. Toplum, 28 Şubatın ardından bu sürecin ülkeye ne büyük zararlar verdiğini idrak etti. 28 Şubat olayları olduğunda, siyasi partilerin büyük bir bölümü bundan siyasi rant elde etme gayreti içine girdi. 28 Şubat sürecinden alınan birçok ders oldu.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER