Gündem
  • 7.1.2015 10:54

DHKP-C eyleminde BOMBA ayrıntı

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine bombalı saldırı gerçekleşti.

SALDIRIDAKİ ŞOK DETAY

DHKP-C'nin dünkü bombalı eyleminin 6 Ocak'ta gerçekleşmiş olması dikkat çekti. 6 Ocak DHKP-C terör örgütünün kuruluş yıldönümü olarak biliniyor.

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çevrede duyulan patlama sesinin ardından, polis telsizlerinden, 1'i polis 2 kişinin yaralandığı, diğer yaralının kadın olduğu anonsları geçti. Polisin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

POLİS OLAY YERİNDE ÜÇÜNCÜ KEZ KONTROLLÜ PATLAMA YAPTI

Sultanahmet'te üçüncü kez kontrollü patlama yapıldı.

Patlama öncesinde polis çevredeki vatandaşları anonsla uyardı. Ardından, polis olay yerinde kontrollü şekilde patlama yaptı. Son patlamanın, ikinci kontrollü patlamadan daha şiddetli olduğu görüldü.
Bu arada, olayın ilk dakikalarında durdurulan tramvay seferleri normale döndü.

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA KALDIRILDI

Şehit polis memuru Kenan Kumaş'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Şehit polis memurunun cenazesi, saat 20.40 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak, cenaze aracıyla Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

POLİSLERİN GETİRİLDİĞİ HASEKİ HASTANESİ'NDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Şehit olan polis memuru Kenan Kumaş ile hafif yaralı polis memurunun kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.
Polis ekipleri, hastane önünde uzun namlulu silahlarla önlem alırken, Acil Servis'e giren hasta yakınları ve vatandaşların elindeki poşet ve çantalar sıkı şekilde arandı.
Önümüzdeki saatlerde İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok'un hastaneye gelerek yaralı polisi ziyaret etmesi bekleniyor.

ŞEHİT POLİS İÇİN YARIN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş için yarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek.

Emniyet'ten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Müdürlüğümüz Turizm Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Kenan KUMAŞ 06.01.2015 Salı günü saat 17.00 sıralarında Turizm Şube Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısı neticesinde yaralanarak kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehit olan Polis Memuru Kenan KUMAŞ'ın naaşı 07.01.2015 Çarşamba günü saat:12.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde yapılacak törenin ardından, memleketi Trabzon iline bağlı Tonya ilçesinde defnedilmek üzere uğurlanacaktır."

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:03

İLGİLİ HABERLER