Asayiş
  • 9.1.2015 23:41

DHKP-C'den bir garip açıklama

Salı günü Sultanahmet'teki Emniyet Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen ve bir polis memurunun öldüğü intihar saldırısını bir gün sonra üstlenen Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) açıklamasını geri çekip özür diledi.

Halkın Sesi internet sitesinde yayınlanan açıklamada "Savaşçılarımızın güvenliği için aldığımız, 'haberleşmeyi en aza indirme' ve diğer önlemler nedeniyle bu hata yaşanmıştır. Düzeltir ve tüm halkımızdan özür dileriz" dendi.

DHKP-C'nin de eylem hazırlığında olduğu ifade edilen açıklamada, Sultanahmet saldırısının bu eylem hazırlıkları ile aynı döneme denk geldiği ifade edildi.

Sultanahmet saldırısını ilk etapta üstlenen DHKP-C, saldırıyı Elif Sultan Kalşen isimli örgüt üyesinin gerçekleştirdiğini söylemişti.

Ancak daha sonra kızlarının cenazesini almak üzere morga giden Kalşen'in ailesi "Ceset kızımıza ait değil" açıklamasını yapmıştı.

Dün ise İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısına ilişkin yetkililerin önemli aşama kaydettiğini belirterek "Kimliğini de tespit ettik. Ancak şu anda daha fazla açıklama yapamayız" demişti.

Haber ajanslarında ise intihar bombacısının Rus vatandaşı Diana Ramazova olduğu haberleri yer aldı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER