Ekonomi
  • 31.7.2009 00:31

DİKKAT!.. 3G KULLANIRKEN CEBİNİZ YANMASIN!..

3. Nesil Cep Telefonu Haberleşme Sistemi'nin (3G) fiyat tarifelerine göre, özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenlerin, 1 GB için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacağı savunuldu.


Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, 3G'de fiyat tarifelerinin, bu yeni teknolojinin kullanıma sunulmasına bir kaç gün kala açıklandığını vurguladı.
Dinç, tüketicilerin büyük umutlarla beklediği internet tarifelerinin "tuzaklarla dolu" olduğunu savunarak, şunları kaydetti:


"Öncelikle cepten mobil internet ya da dizüstü bilgisayarınızdan internete 3G ile erişmek istiyorsanız mutlaka kullanacağınız limitlere uygun bir paket seçmenizde fayda var. Kontörlü hatlarda internet fiyatları haftalık ve faturalı hatlara göre 5 katı daha pahalı. Cep telefonu abonelerinin büyük kısmının kontörlü hat olduğu göz önüne alındığında bu konunun önemi ortaya çıkıyor."


Turkcell'in faturalı hat aboneleri için 1 GB internet paketini 29 lira, Avea'nın 2 GB için 35 lira, Vodafone'un 1 GB için 30 lira fiyat açıkladığını hatırlatan Dinç, her üç operatörün de uzun süreli abone olan tüketicilere bilgisayarlarında kullanmaları için 3G mobil modem hediye ettiğini belirtti.
Dinç, operatörlerin yurt dışındaki uygulamanın aksine sınırsız tarife açıklamadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Belirlenen kotanın aşılması durumunda GB başına 50 lira limit aşımı ücreti belirlediler. İnternet kullanıcılarının burada çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kullanıcıların bilgisayarlarına kota takip programı yüklemeden 3G internet kullanımına geçmemelerini öneriyoruz. Aksi taktirde tüketici, 1 GB'lık pakete abone olup yanlışlıkla iki film indirirse ay sonunda 29 lira yerine adeta bir sinema salonu kapatacak, 400 lira gibi hatırı sayılır bir fatura ödemek zorunda kalabilir. 3G kullanımı bugün başladı. Özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenler, 1 GB kullanım için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacak."


Mustafa Dinç, bu nedenle herkesin mutlaka hangi GSM operatörüne aboneyse o şirketin müşteri hizmetleri servisini arayarak, abone olmak için internet paketleriyle ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER