Sağlık
  • 1.7.2009 04:08

DİKKAT!.. BU ÜRÜN SPERM DÜŞMANI!..

Yüzlerce erkeğin denek olarak kullanıldığı araştırmaya göre, parfüm, losyon, krem veya deodorant kullananların sperm kalitesi kullanmayanlara kıyasla 5 kat daha düşük çıktı...

Hollanda’nın Nijmegen Üniversitesi Sint Radboud Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırma, kozmetik ürünlerinin erkeklerde sperm kalitesini önemli ölçüde düşürdüğünü gösterdi. Araştırmanın sonucuna göre, günde ortalama iki kez parfüm, deodorant, losyon veya krem gibi kozmetik ürünleri kullanan erkeklerin spermlerinin kalitesi, kullanmayanlarınkine oranla 5 kat daha düşük olabiliyor. Araştırma ekibinin başkanı Nel Roeleveld, kozmetik ürünlerin spermlere zarar verdiğini çok açık ve kesin olarak belirlediklerini söyledi.

ZARARIN DERECELERİ

Roeleveld, ancak zararın derecesinin alt ve üst sınırının değişebileceğini belirtti. Zeist kentinde bulunan Hollanda Kozmetik Ürünleri Üreticileri Birliği, yüzlerce erkeğin denek olarak kullanıldığı araştırmanın sonuçlarıyla ilgili olarak, sonuçların dikkatle incelendikten sonra görüş belirteceklerini açıkladı.

SPERM HASARINI ÖNLEMENiN YOLU

Bu arada Avustralya’da yapılan bir araştırma, daha fazla cinsel ilişkinin menide hasarın onarılmasına yardımcı olduğunu ortaya koydu. Araştırma sırasında, hasara uğramış sperme sahip 118 erkeğin bir hafta boyunca her gün cinsel ilişkiye girdiklerinde hasarlı sperm miktarında önemli ölçüde azalma olduğu saptandı.

DNA HASARI AZALIYOR

Dr. David Greening ve arkadaşları yaptıkları araştırmayla, cinsel ilişkinin, spermin vücuttan hızlı bir şekilde atılmasını sağlayarak DNA hasarını azalttığını düşünüyor. Sperm vücutta ne kadar uzun süre kalırsa, hasara uğrama olasılığı da o kadar artıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER