Yaşam
  • 12.1.2006 07:16

DİKKATSİZ TALİHLİLER!..

Haberi okuduktan sonra biletinize bir daha bakın. Çünkü "iyi bakmayanlar" her yıl devlete bir servet bırakıyor.

Son 10 yılda şans oyunlarında "unutulan" ikramiye tutarı 135 milyon YTL....

Talihinize küsmeyin ya da küfretmeyin, sadece aldığınız bilete, oynadığınız Sayısal Loto'ya daha dikkatli bakın. Çünkü Milli Piyango İdaresi'nin açıkladığı rakamlara göre devlet, "bakar kör" talihliler sayesinde "acayip" kazanıyor. Örneğin 2003 yılında talihlilerin şans oyunlarında kazandığı ama almaya gitmediği ikramiye toplamı 20 milyon 200 bin 947.45 YTL... Bu paranın en büyük bölümünü, talih kuşu ve Sayısal Loto'da unutulan ikramiyeler oluşturuyor. Son 10 yılda dikkatsizliğin vatandaşa faturası ise 135 milyon YTL...

Dikkatsiz vatandaşların kaybettiği sadece para olsa, iyi... Milli Piyango'nun düzenlediği Hyundai Getz çekilişinde bile 10 talihliden 4'ü otomobil kazandığını fark etmedi. Bu araçlar da zaman aşımının ardından Maliye Bakanlığı Tasfiye İşleri Genel Müdürlüğü'ne (TASİŞ) gönderildi. 4 araç, bu ayın sonunda TASİŞ tarafından açık artırma ile satılacak.

Milli Piyango İdaresi vatandaşları uyarıyor:

"İstatistiklere göre, en çok amorti ve büyük ikramiyelerin dışında kalan ikramiyeler alınmıyor. Lütfen çekiliş listesinin ortasındaki rakamlara da bakın. Sayısal oyunlardaki kuponları da iyi kontrol edin. Olanağı olanlar, internet sitesinde sorgulama yapsın."

/SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER