Medya
  • 13.5.2019 16:48

Diriliş Ertuğrul dizisinin ismi değişti

Bu sezona hızlı başlayan Diriliş Ertuğrul 148.bölüm fragmanı yayınlanırken final tarihide netlik kazandı. Nefes kesen bölümlerle seyirci karşısına çıkan Diriliş Ertuğrul'da final öncesi ayrılıklar peş peşe geldi. Peki Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde neler olacak? İşte önce çıkan tüm gelişmeler...

Diriliş Ertuğrul dizisinde finale doğru ayrılıklar peş peşe Diriliş Ertuğrul'da son üç bölüm. TRT 1 ekranlarında 5 sezondur reyting rekoru kıran dizi Diriliş Ertuğrul 148.bölüm fragmanının yayınlanmasıyla birlikte final tarihi netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre Diriliş Ertuğrul 150.bölümü ile 29 Mayıs çarşamba akşamı izleyenlere veda edecek.

Fakat önümüzdeki sezon devam dizisi olarak Osmanlı Devletinin ilk kuruluşu ele alınacak Diriliş Osman ile yeniden başlayacak. Halime Sultan'ın ölümünde olduğu gibi dizide işlenen tarih de değişecek. Ertuğrul Gazi bu sezon sonunda final de ölecek.

Dizinin ismi Diriliş ya da Kuruluş Osman olacak

Böylece Engin Altan Düzyatan diziye veda edecek. Gelecek sezon ise Diriliş ya da Kuruluş Osman adıyla devam edecek. Osman Gazi'yi ise Burak Özçivit oynayacak.

Diriliş Ertuğrul'da bu sezon kimler ayrıldı?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi 5 sezonunda birçok isimle yollar ayrıldı. Finaline kısa bir süre kala Diriliş Ertuğrul'da ayrılıklar peş peşe geldi. Peki Diriliş Ertuğrul dizinde kimlerle yol ayrılığına gidildi?

Süleyman - Halit Özgür Sarı

Gündoğdu Bey'in oğlu Süleyman Diriliş Ertuğrul 139.bölümü Albası tarafından öldürüldü

Uranos - Uğur Karabulut

Zangoç'un kimliğinin belli olmaması için yerine geçen Uranos Diriliş Ertuğrul 143.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Alıncak - Engin Benli

Diriliş Ertuğrul 144.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Dragos - İkrem Aksum

Diriliş Ertuğrul 145.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Mergen - Ali Buhara Mete

Diriliş Ertuğrul 147 bölümünde Arık Buka tarafından öldürüldü.

Albastı - Ali Ersan Duru

Beybolat Bey olarak diziye katılan Ertuğrul'un baş düşmanı Albastı Diriliş Ertuğrul 147.bölümü Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Diriliş Ertuğrul final yapmasıyla birlikte diziden ayrılacak isimler belli oldu;

Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan
Hayme Ana - Hülya Darcan
İlbilge - Hande Soral
Sırma - Öykü Çelik
Selcan - Didem Balçın
Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner

Son bölümde neler yaşandı

Ertuğrul ve adamları Berk Han'ın adamıyla görüşürken pusuya düşürülüyor. Arıkbuka, Ertuğrul’un kellesi istenmese de adamlarının hepsinin ölüm emri veriliyor. Kılıçlar çekilirken kıran kırana bir cenk başlıyor. Sonunda Arıkbuka Ertuğrul’u yakalıyor. Toruntay ve Mergen şehit oluyor. Turgut Alp ise yaralanıyor. Ertuğrul teslim olmamak için direnirken Mergen’in ölüşünü görüyor. Ağır yaralı olan Turgut da yerinden kıpırdayamıyor. O sırada Beybolat ortaya çıkıyor. Beybolat, Ertuğrul’a oğulları ile beraber kellesini alacağını söylüyor.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2019 16:49

İLGİLİ HABERLER