Medya
  • 27.5.2019 14:30

Diriliş Ertuğrul'da yeni sezonda flaş değişiklik

TRT 1 ekranlarında 5 sezondur yer alan fenomen dizi Diriliş Ertuğrul 150.bölümüyle final yapacak. Her bölümü farklı bir aksiyona sahne alan oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Didem Balçın, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, gibi isimlerin bulunduğu Diriliş Ertuğrul, izleyicisine veda ettiğini resmen duyurdu.

Diriliş Ertuğrul final bölümü yine heyecan dolu. TRT 1'de her çarşamba ekranlara gelen dönem dizisi Diriliş Ertuğrul 150.bölümüyle izleyenlere veda ediyor. 70'ten fazla ülkede yayınlanan ve dünyanın en çok takip ettiği diziler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul'da sona gelindi. Peki Diriliş Ertuğrul'unbitimiyle birlikte devam dizisi olacak ve başrolünde Burak Özçivit'in yer alacağı Diriliş Osman dizisi ne zaman başlayacak? Yönetmenliğini Metin Günay’ın üstlendiği senaristliğini ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın yaptığı Diriliş Ertuğrul final bölümü yine çok konuşulacak.

Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak?

 "Ey toplanmış orduları bozguna uğratan Allah'ım. Dağılmış İslam alemi bir aydınlık bir umut bir kurtuluş bekler. Bizi bu kurtuluşa vesile eyle, bizi bu yüce davanın sancaktarı eyle o kutlu sancağın altında alemi İslamı bir kılmayı bize nasip eyle. Üstümüzde parıldayan bu güneş yurdumuza doğacak aydınlığın habercisi olsun. Yalnız bugünü değil önümüzdeki nice asırları aydınlatacak yepyeni bir günün başlangıcı olsun." diyen Ertuğrul Bey tüyleri 

Ertuğrul ve Berke Han yaptıkları planla hem haini buldular hemde Arıkbuga'yı yakalamışlardı. Ertuğrul orada Arıkbuga'yı öldürecektir. Kıtay'ıncezasını ise Berke Han verecektir. Ardından Ertuğrul ve Berke Hanvedalaşırlar. Ertuğrul Bey obasına doğru yola çıkar.

Ve artık Moğollara karşı büyük cenk başlıyor. Bütün Türk obaları ve Berke Han Moğolları durdurmak alemi İslam için ittifak yapmıştır. Artık Osmanlı Devleti'nin kurulması için tüm şartlar oluşuyor.

Halep'te Tapınakçılarla, Pasinler'de Moğollarla, Bilecik'te Bizanslılarlaolan mücadele artık bir devlet olacak. Titus'u, Noyan'ı, Simon'u, Vasilyus'u, Ural'ı, Ares'i, Dragos'u, Albastı'yı dize getiren Ertuğrul Bey Osmanlı Devletinin ateşini yaktı.

Diriliş Ertuğrul'da bu sezon kimler diziden ayrıldı?

Süleyman - Halit Özgür Sarı

Gündoğdu Bey'in oğlu Süleyman Diriliş Ertuğrul 139.bölümü Albası tarafından öldürüldü

Uranos - Uğur Karabulut

Zangoç'un kimliğinin belli olmaması için yerine geçen Uranos Diriliş Ertuğrul 143.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Alıncak - Engin Benli

Diriliş Ertuğrul 144.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Dragos - İkrem Aksum

Diriliş Ertuğrul 145.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Mergen - Ali Buhara Mete

Diriliş Ertuğrul 147 bölümünde Arık Buka tarafından öldürüldü.

Albastı - Ali Ersan Duru

Beybolat Bey olarak diziye katılan Ertuğrul'un baş düşmanı Albastı Diriliş Ertuğrul 147.bölümü Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Diriliş Ertuğrul final yapmasıyla birlikte dizide flaş değişiklikle bazı isimlerle kesin olarak yollar ayrılacak

Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan

Hayme Ana - Hülya Darcan

İlbilge - Hande Soral

Sırma - Öykü Çelik

Selcan - Didem Balçın

Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner

Güncellenme Tarihi : 27.5.2019 14:32

İLGİLİ HABERLER