Medya
  • 3.8.2020 13:30

Dış güdümlü medyadan Türkiye için ibretlik başlık

BBC Türkçe'nin yanlı bakışı Sabah Gazetesi'nin gözünden kaçmadı.. Gazetenin yazarı Mevlüt Tezel, "İşte dış güdümlü medya' başlığıyla o iki yüzlülüğü kaleme aldı..

Gazeteci Mediha Olgun Twitter'da BBC Türkçe'de iki koronavirüs haberinin veriliş tarzına itiraz etti. Bence Olgun haklı.
Gelin önce İstanbul ve Berlin'de geçen bu iki habere bir bakalım... Berlin'de yaklaşık 15 bin kişi Alman hükümetinin salgında ikinci dalga tehlikesi nedeniyle aldığı önlemleri 'Sesini duyur ve maske takma', 'Halkı özgür bırakın' sloganlarıyla protesto etti. Yürüyüşü destekleyen liberaller ve aşırı sağcılar maske kullanımına, sosyal mesafeye ve iş yerlerinin kapatılmasına karşı çıktılar. BBC Türkçe editörleri bu deli saçması protestoyu yücelterek verdi. Bayramda İstanbul İstiklal Caddesi'ni dolduran insanlar hakkında ise aşağılayıcı bir haber dili kullandı. Haberin spotunda 'sosyal mesafe yok', 'maske yok' anlamına gelen (x) işareti kullanıldı. Olgun'un da belirttiği gibi madem sosyal mesafeye, maskeye bu kadar hassasınız, Berlin'deki yürüyüşü neden 'binlerce kişi koronavirüs önlemlerine karşı yürüdü' ifadeleriyle yüceltiyorsunuz? Elbette sosyal mesafe önemli, bizde de maske takmayanları eleştiren haberler çıkıyor ama BBC Türkçe, bayramda Beyoğlu'nda yürümek dışında yapacak bir şey bulamayan insanları sanki ders verir gibi aşağılıyor ama "Maske takmayın', "Boşverin sosyal mesafeyi" diyen aşırı sağcı Berlinlileri ise sanki büyük bir iş yapmışlar gibi lanse ediyor. 

YAZININ TAMAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2020/08/03/iste-dis-gudumlu-medya

Güncellenme Tarihi : 3.8.2020 13:17

İLGİLİ HABERLER