Sağlık
  • 10.11.2018 12:24

Diş Teli Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Çarpışık dişlerin tedavi edilmesi ile ilgilen diş hekimi dalına ortodonti denilmektedir. Halk arasında genel olarak ortodontik sıkıntı yaşam kalitesini çok fazla etkilediği gibi kişinin kendine güvenini de etkilenmektedir. Sağlıklı dişler ve gülüşler için ortodontik tedavi gereklidir.

Özellikle çapraşık diş tedavisi için Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa ortodonti alanında birçok diş kliniği bulunmakta. Diğer illerde de birçok diş kliniği var ancak nüfus yoğunluğu sebebiyle batı illerinde daha fazla ortodonti kliniği bulabilmeniz mümkün.

Ağız ve diş sağlığı alanında başarılı tedaviler gerçekleştiren diş kliniklerini tercih etmenizi önermekteyiz, çünkü köklü olan diş klinikleri genel de hasta memnuniyetini üst düzeyde tutarlar ve kişilerde dişçi fobisi oluşmaması için oldukça önemli bir durumdur. Bilindiği üzere ülkemizde dişçi fobisi neredeyse üst seviyede diyebiliriz, bu duruma maruz kalmamak için bilindik ve kaliteli diş kliniklerini tercih ederek sağlığınızı önemsemenizi tavsiye ediyoruz.

Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavisi olarak bilinen ortodontik tedavi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. En doğru süreç muayene olarak anlaşılmaktadır. Muayene sonucunda karar verilerek tel uygulaması yapılmaktadır. Tel tedavisi kısa süren bir tedavi olmamakla birlikte, başarı elde edilmesi için telin belirli bir süre dişte kalması gerekmektedir. Bu süreçte belirlenen aralıklar ile kontrole gelmesi ve diş temizliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ortodontik tedavi ile hem ağı hem de çene sağlığınızı tedavi ettirerek oldukça estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Diş Teli Çeşitleri

Dişlerinizde çarpışıklık bulunuyorsa en iyi tedavi yöntemi diş teli tedavisi olmaktadır. Bunun için bulunduğunuz ildeki kliniğe giderek size en uygun tedavi yöntemini hekiminizden belirlemesini isteyebilirsiniz. Bursa’da yaşan bireyler Bursa’nın en iyi diş klinikleri arasında yer alan ve sağlam bir ekibe sahip olan Koru Diş Bursa ortodonti alanında Doç. Dr. Ahmet Yalçın Güngör ile hasta kabulune devam ettiğini de belirtmek isteriz.

Kişiye göre farklılık gösteren uygulamalar ve tel çeşitleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında yer alan Metal braket diş telleri ağız içinde dişin iç ya da dış tarafına uygulanmaktadır ve oldukça dayanıklıdır. Porselen braketler ise daha estetik bir duruşa sahiptir ve çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca kişi isteğine ve diş yapısına göre görünmez, şeffaf diş telleri de kullanılmaktadır. En doğru tedavi ancak yapılan muayene sonucunda anlaşılmaktadır.

Diş Teli Tedavi Sonrası

Diş teli tedavisinde en iyi hizmeti sağlayan kliniğimiz tecrübeli doktorlar ile hizmet vermektedir. Tel tedavisi sırasında ilk 2 haftalık süreçte ağız içinde gariplik, konuşmada zorlanma gibi duygular hissedilse de belirli bir süre sonra birey bu duruma alışır ve günlük yaşamına sorunsuz bir şekilde devam edebilir.

Daha detaylı bilgi için Koru Diş web sitesini ziyaret ederek diş sağlığı alanında detaylı bilgi edinebilir, Bursa’da yaşayan bireyler ise iletişim formları üzerinden talep bırakarak randevu alabilir.

 

Güncellenme Tarihi : 10.11.2018 12:24

İLGİLİ HABERLER