Bilim
  • 2.5.2006 00:24

DISCOVERY PLANLANAN TARİHTE UÇACAK...

NASA, teknisyenleri endişelendiren pek çok çözülmemiş probleme rağmen, yaşlı Discovery’nin bir sonraki uçuşunun ertelenmeyerek, önceden planlandığı gibi Temmuz ayında gerçekleşeceğini bildirdi. Geçen Temmuz’da gerçekleşen fırlatmada tehlike sinyalleri veren harici yakıt tankı, hala problemlerin temel kaynağı olarak kendini gösteriyor.

NASA yaptığı bir açıklamada bir sonraki Discovery uçuşunun çözülmemiş problemlere rağmen planlanan tarihte gerçekleşeceğini belirtti. Problemler, geçen sene gerçekleşen uçuştan önce olduğu gibi harici yakıt tankı etrafında yoğunlaşıyor. NASA başkanı Michael Griffin’in soğuk kanlılığına ve iyimserliğine rağmen, harici yakıt tankının dış yüzeyindeki basınç hatları ve kablolarına bağlı metal destekleri kaplayan izolasyon köpüğüyle ilgili problemler bazı teknisyenleri endişelendiriyor.

 

2003 Şubat’ında Columbia uzay mekiğinin fırlatılması esnasında çıkan bir aksaklık mekiğin infilak etmesine neden olmuş ve o tarihten sonra NASA, uzay programını yeni öncelikleriyle tekrar şekillendirme yoluna girmişti. NASA’nın hassasiyeti nedeniyle, geçen sene Temmuz ayında gerçekleşen fırlatma öncesinde Discovery uzun bir süre teste tabi tutulmuştu. Fırlatma, iki kere ertelenmeye maruz kalmıştı.

 

/Hürriyet İnternet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:19

İLGİLİ HABERLER