Gündem
  • 26.2.2014 22:21

Dışişleri Bakanlığı'nda paralel örgüt

Paralel Yapı'nın Washington'daki ismi!: Devletin en kritik noktasında! Paralel Yapı'nın Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Washington'daki ismi açıklıyor.

 27 yıl önce Yüksek Askeri Şura kararı ile ve ‘’Disiplinsizlik’’ nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan Piyade Teğmen M. K. S.'nin ABD'de Paralel Yapı'nın önemli isimlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Devletin en kritik birimlerinden biri olan Dışişleri Bakanlığı'nda memur olarak görev yapan M.K.S halı hazırda Washington Büyükelçiliği Basın Ataşesi olarak çalışıyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAKİ 'PARALELCİ' İDDİASI

SON.TV'den Ömer Adıyaman'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Paralel Yapı'nın Washington Büyükelçiliği'nde görevli olan isme ulaştı. M.K.S.'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen kripto belge ve bilgileri paralel yapıya servis ettiği de iddia ediliyor. M.K.S. halı hazırda Paralel Yapı'nın yayın organlarından birinde mahlas isimle haber ve yazılar da yazmaya devam ediyor.

PARALEL YAPI'NIN YAYIN ORGANI AKSİYON'UN KURUCULARINDAN

10 Aralık 1994 yılında Paralel Yapı'nın yayın organı olan halı hazırda Washington Büyükelçiliği Basın Ataşesi olarak görev yapan M. K. S'nin yayın yönetmenliğinde Aksiyon dergisi start alıyor. Aksiyon"da o dönemde Hasan Sutay yazı işleri, Mahmut Çebi de haber müdürlüğü"ne getiriliyor. Daha sonra, İzmir'den Mehmet Kamış, önce haber müdürü, ardından da yayın yönetmenliği bayrağını devralıyor. Derginin kadrosunda Paralel Yapı'nın Türkiye'de sözcülüğünü yapan Tuncay Opçin, Rasih Yılmaz, Mehmet Baransu, Bülent Korucu ve birçok isimde yer alıyor.

ATEŞE OLDUKTAN SONRA MAHLAS İSİMLE ÇALIŞIYOR

Washington Büyükelçiliği Basın Ataşesi olarak görev yapan M. K. S. 675'ye tabii devlet memuru olduktan sonra, dergide Senih Kartal mahlas ismi ile haberler yapmaya başlıyor. Dergi'nin Washington temsilciliğini de Senih Kartal mahlas ismiyle yapan M.K.S, AK Parti-Cemaat kavgasında özellikle sosyal medyada da Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhine Psikolojik Harekat ve ajitasyonel haber ve yazılar da yazmaya da devam ediyor.

FETHULLAH GÜLEN İLE SIK SIK GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan yine elde edilen biglilere göre, Washington Büyükelçiliği Basın Ataşesi olarak görev yapan M. K. S'nin Fethullah Gülen'in ABD'deki önemli isimlerinden biri olduğu da kaydediliyor. M.K.S.'nin sıklıkla Fethullah Gülen ile biraraya geldiği de elde edilen bilgiler arasında.

TSK'DA 'DİSİPLİNSİZLİK SUÇUNDAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

27 yıl önce Yüksek Askeri Şura kararı ile ve ‘’Disiplinsizlik’’ nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan Piyade Teğmen M. K. S., görevden alındıktan 26 yıl sonra Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğine Basın Ataşesi olarak atandı. M.K.S 1985 yılında Kara Harp Okulunu bitirdikten sonra Ankara 4. Kolordu Komutanlığına Piyade Teğmen olarak atanmış, 1987 kış dönemi YAŞ toplantısında da, ‘’Disiplinsizlik’’ nedeniyle TSK’dan ihraç edilmişti.

YASADAN YARARLANMIŞTI

TBMM’de bir süre önce benimsenen 6191 sayılı kanunun geçici maddesi uyarınca, 12 Mart 1971’den bu yana, Yüksek Askerî Şûra kararları ile TSK’dan ilişiği kesilenlere emeklilik hakkı tanınmış, yaş ve diğer şartları taşıyanlara da, yeniden kamuya dönme hakkı verilmişti. Bu kişilerin Bakanlıklarda araştırmacı kadrosuna atanmaları öngörülmüştü. M.K.S.'de, bu yasadan yararlanarak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde araştırmacı olarak görevlendirildi. Daha sonra da 657 sayılı Devlet Memurları kanununda yer alan ‘’İstisnai görev’’ maddesine dayanılarak, üçlü kararname ile Washington Büyükelçiliğine Basın Ataşesi olarak atandı.

SON TV

TWİTTER'DA MAHLAS İSİMLE PH VE AJİTASYONEL OPERASYONLAR YAPIYOR- İŞTE O HESABI

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER