Gündem
  • 2.12.2021 19:02

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hatay bildirisine sert yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye Parlamentosu'nun Hatay'a yönelik skandal bildirisi hakkında, "Hadsiz ve hukuksuz açıklamayı şiddetle reddediyoruz." açıklamasında bulundu.

Hatay'ın Türkiye'ye katılışının ardından tam 82 yıl geçerken, Esad rejimindeki Suriye Halk Meclisi skandal bir bildiri ile ülke gündemine oturdu.

Resmi kanallar üzerinden yazılı açıklama yapan Suriye Halk Meclisi, Hatay’ın Suriye toprağı olduğunu iddia ederek Türkiye'ye tehditlerde bulundu.

"HATAY'I ALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Açıklamada, “Hatay’ın Türkiye'nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı” belirtildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı ise bu bildiriye en sert ifadelerle yanıt verdi.

"HADSİZ VE HUKUKSUZ AÇIKLAMAYI REDDEYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz.

"YÜZ BİNLERCE MASUMU YERİNDEN EDEN..."

Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüz binlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür.

"TÜRKİYE, VATAN TOPRAKLARINA GÖZ DİKENLERE HER TÜRLÜ KARŞILIĞI VERİR"

Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir."

 

Dışişleri nden Hatay bildirisine sert yanıt #1

 

 

Güncellenme Tarihi : 2.12.2021 19:10

İLGİLİ HABERLER