Gündem
  • 10.7.2009 18:23

DIŞİŞLERİ: ÇİN'İN İÇİŞLERİNE KARIŞMAYIZ

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Çin'in toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve ülkede yaşayan tüm etnik ve milli grupların barış, huzur, uyum ve refah içinde yaşamalarına önem verdiğini belirterek, "Türkiye'nin, Çin'in içişlerine karışmak gibi bir niyeti yoktur, olmamıştır" açıklamasında bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 Temmuz'dan bu yana acı olaylara sahne olan Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki durumun Türkiye'nin gündeminde en ön sırada yer almaya devam ettiği, Çin makamlarının alacakları sağduyulu ve hukuki önlemler neticesinde durumun normale dönmesinin beklendiği kaydedildi.
Türkiye'nin Çin ile ilişkilerine çok önem verdiği ifade edilen açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nden de iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturan Uygurların barış, güven ve huzur içinde yaşamaları için gerekli ortamı sağlamasının beklendiği bildirildi.
Açıklamada, "Bunun, uluslararası toplum ve Türkiye için haklı bir beklenti olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili olarak sürdürdüğümüz temaslar da buna yöneliktir" denildi.
Açıklamada ayrıca, Çin ile gelişmekte olan ilişkilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kısa süre önce yaptığı Çin ziyaretinin kazandırdığı ivmeden de yararlanarak, her alanda ileriye götürülmesi için karşılıklı çabaların devam edeceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER