Gündem
  • 29.7.2009 00:00

DIŞİŞLERİ'NDEN IRAK'A SERT CEVAP!..

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, ''Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasal birliğini zedeleyici ve istikrarını bozucu bir faaliyeti desteklediğinin söz konusu dahi edilmesinin kabulünün hiçbir biçimde mümkün olmadığını'' açıkladı.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye'nin, ''Irak'ın siyasal birliğine, toprak bütünlüğüne ve ekonomik refahına en fazla önem veren ülkelerin başında geldiği'' belirtilerek, ''Irak'taki siyasi süreci desteklemek amacıyla Iraklı muhalif gruplara yönelik tüm girişimler her zaman Irak hükümetiyle karşılıklı temas, istişare, işbirliği ve bilgilendirme tahtında yürütülmüştür'' denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

''Dolayısıyla, ülkemizin Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini zedeleyici ve istikrarını bozucu bir faaliyeti desteklediğinin söz konusu dahi edilmesinin kabulü hiçbir şekilde mümkün değildir. Türkiye, Irak makamlarıyla sürdürdüğü işbirliğine büyük değer ve önem vermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bundan böyle de kendisiyle ve bölgeyle barış içinde, istikrarlı, müreffeh, siyasi birlik ve toprak bütünlüğünü güvence altına almış, demokrasiyle yönetilen bir Irak'ın uluslararası camiada hakettiği yerini alması için Irak hükümetinin bu yöndeki çabalarına katkı vermeye devam edecektir.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER