Gündem
  • 24.7.2006 12:22

DIŞİŞLERİ'NİN ACI GÜNÜ...

SAFURE CANTÜRK
ANKARA - Yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybeden Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Suna Çokgör Ilıcak için Dışişleri Bakanlığı'nda bir tören düzenlendi.
Yakalandığı kanser hastalığı sonucu 49 yaşında hayatını kaybeden Büyükelçi Suna Ilıcak için Dışişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi. Törene Ilacak'ın eşi Haluk ve oğlu Ali Ilıcak, akrabaları, dostları ve çok sayıda Dışişleri Bakanlığı çalışanı katıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken ve çok üzgün olduğu gözlenen Haluk ve Ali Ilıcak taziyeleri kabul etti. Törende bir konuşma yapan Müsteşar Ali Tuygan, meslektaşının hastalığının çok hızlı ilerlediği için bu erken ölümü kabullenemediğini belirterek, Allah'tan rahmet diledi. Suna Ilıcak'ın genç diplomatlara örnek gösterilecek biri olduğunu, müstesna bir eş, müstesna bir anne ve müstesna bir diplomat olduğunu vurgulayan Tuygan, "Slovakya'ya çok mutlu gittin, başarılarınla hep gurur duyduk. Ateş düştüğü yeri yakarmış ama sadece aileni değil, tüm Dışişleri çalışanlarının içine ateş düşürdün. Tanrı'dan rahmet diliyorum, yerinin cennet olacağını biliyorum" diye konuştu.
Daha sonra Suna Ilıcak'ın naaşı defnedilmek üzere doğum yeri olan İzmir'in Çeşme İlçesi'ne götürüldü. Cenaze taşındığı sırada Ali ve Haluk Ilıcak gözyaşlarını tutamazken, akrabaları da fenalık geçirdi.
Cenaze törenine katılamayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve çok sayıda diplomat çelenk göndererek, taziyelerini iletti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER