Gündem
  • 30.3.2012 18:48

Diyanet, AK Parti'nin değirmenine su taşımasın

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Özkes ve Afyonkarahisar'dan gelen bir grup hafızla basın toplantısı düzenledi. Toptaş, Türkiye'de 15 bin civarında hafızlık sertifikası almış gencin bulunduğunu, bunların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mele projesinden yararlanmak istediğini, ancak tüm çabalarına rağmen olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Toptaş, hafızların sorunlarının çözülmesi için kendilerinin de daha önce girişimde bulunduklarını, ancak bir yanıt alamadıklarını ifade etti.
     İhsan Özkes de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuran-ı Kerim'i ezberlettiği ve kendilerine hafızlık belgesi verdiği yetişmiş insanları mele projesi ile görmezlikten geldiğini ileri sürdü. Özkes, ''Türkiye'de çok sayıda hafızımız var bunun gibi. Diyanet bu projede ne kural ne hak ne hukuk tanıyor. Bu arkadaşlar, bu projeden yararlanmak istiyor ama Diyanet, 'Hayır, siz eğitimlisiniz yararlanamazsınız. Gidin sokakta bir kişiden icazet alın bize getirin' diyor. Yani devletin verdiği belge geçmiyor'' diye konuştu.
     Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, AK Parti'nin siyaset değirmenine su taşıyan kurum olmaması gerektiğini ifade etti.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER