Gündem
  • 17.9.2007 06:52

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN NE DEDİ!.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak şu ana kadar kendilerinden görüş istenmediğini ifade ederek, "Bize de yakında gelinerek görüşlerimizi soracaklardır. Biz de görüşlerimizi aktaracağız" dedi.

 DİN DERSİ OLMALI

Gazetemize yaptığı özel açıklamalarda, "Bu teşkilatın, siyasi bakımdan tarafsız, milletçe birlik ve beraberliği amaç edinen, o toplayıcı gücünün önemli olduğunun farkındayız" diyen Bardakoğlu şöyle devam etti: "Cumhuriyet ile birlikte kurulan bu teşkilatın siyasi, dini inanç grupları bakımından tarafsız, milletçe birlik beraberliği amaç edinen, toplayıcı gücünün önemli olduğunun farkında olan, anayasal statüsünün daha da güçlenerek devam etmesinden yanayız.

Bunun için 'Diyanet İşleri Başkanlığı genel idare içinde kalmalı mı, tüzel kişiliği olmalı mı, dini konularda özerkliği anayasada yer almalı mı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri zorunlu olmalı mı?' gibi konularda bizim görüşlerimize başvurulursa biz de kurumun birikimini, eğilimini yansıtırız." Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olmasında büyük yarar gördüğünü kaydeden Bardakoğlu, "Çünkü bu bir kültür dersidir. Çağdaş dünyada yaşamanın gereklerinden biridir" dedi.

Necdet TUNAÇ

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER