Gündem
  • 11.4.2014 14:16

Diyanet'in Twitter ve Youtube hutbesi meclis gündeminde

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğiyle hazırladığı soru önergesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Twitter ve Youtube engellemelerine destek veren hutbesini gündeme getirdi.

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğiyle hazırladığı soru önergesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Twitter ve Youtube engellemelerine destek veren hutbesini gündeme getirdi. Gümüş, Diyanet'in hutbede "Hürriyetin başıboşluk anlamına gelmediği" vurgusu yaptığını söyledi. Diyanet'in tanımı gereği dinle ilgili işlerle uğraşması gerektiğini dile getiren Gümüş, son derece politize olmuş bu konuya devletin dini kurumunun bu kadar müdahil olmasına anlam veremediklerini ifade etti. Hükümetin yasakçı tavrına destek çıkmanın Diyanet'in işi olmaması gerektiğini dile getirdi.

"HÜKÜMETİN YASAKLARINI DESTEKLEME ANLAMINA GELMEMEKTE MİDİR?"

Kişisel hak ve hürriyetlerin son derece güncel siyasi bir konu olan site engellemeleri bünyesinde tartışıldığını ancak bununla sınırlı olmadığını dile getiren Gümüş, konuyla ilgili sunduğu soru önergesinde şu sorulara yer verdi: "Tanımı gereği dinle ilgili işlerle alakalı olması gereken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son derece dünyevi hatta siyasi bir konu olan internet sitesi engellemeleri ile ilgili hutbe yayınlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Dünya'da sadece birkaç totaliter ülkede görülen Twitter ve Youtube engellemelerine destek veren ve bu desteği İslam'ın hürriyet anlayışının başıboşluk olmadığı şeklinde açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu tavrı hükümetin yasaklarını destekleme anlamına gelmemekte midir? Camilerde okunmak üzere yayınlanan bu hutbe ile Diyanet İşleri Başkanlığı dini bir kurumu siyasete araç haline getirmemekte midir?"

ANKARA (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:06

İLGİLİ HABERLER