Asayiş
  • 9.10.2008 00:02

DİYARBAKIR'DA ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINDA!..

Diyarbakır-Silvan kara yolunun 10. kilometresindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulundan mesai çıkışı personeli alan 21 AAA 22 plakalı servis otobüsü, Aziziye Mahallesi'nden kente doğru gelirken, saat 17.25'te Seyrantepe mevkisinde henüz kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alındı. Saldırganların el bombası da attığı saldırıda, polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Adem Kılıçarslan, Duran Karaboğaş ve yardımcı şoför Vedat Ulu şehit olurken, 19 kişi de yaralandı. Olay yerinde teröristlerin attığı patlamamış bir el bombası bulundu.
Yaralılar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma, Diyarbakır Asker ile Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altın alınırken, ağır yaralılar ameliyata alındı.
Saldırının hemen ardından güvenlik güçlerince olay bölgesinde teröristlerin yakalanması için operasyon başlatılırken, durumu şüpheli görülen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin polisteki sorgusu sürüyor.
Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda iki kişinin eşkali belirlendi. Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için Aziziye ve Cumhuriyet mahalleleri başta olmak üzere kent genelinde geniş çaplı operasyon sürerken, operasyona 2 polis helikopteri de havadan destek vermeye devam ediyor.
Olay yeri inceleme ekiplerinin titizlikle sürdüğü çalışmanın ardından saldırıya uğrayan servis otobüsü çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya saldırı yerine gelerek, bir süre incelemede bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER