Gündem
  • 1.10.2008 11:10

DİYARBAKIR'DA HAİN PUSU: 1 ŞEHİT

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR  - Diyarbakır'ın Hani - Lice dağlık arazi kırsalında PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada 1 asker şehit olurken 1 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hain pusuda 1 er şehit olurken 1 uzman çavuş ise yaralandı. Dün akşam saatlerinde Birlik köyü yakınlarında operasyona çıkan güvenlik güçlerine teröristler tarafında uzun namlulu silahlar ile ateş açıldı. Yapılan hain saldırı sonucu Sivas nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Onbaşı Yalçın Gürbüz şehit olurken 1 jandarma uzman çavuş hafif yaralandı. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristler arasında
kısa süreli çatışma yaşandı. Karanlıkta ve ormanlık alandan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı.

İLK TÖREN DİYARBAKIR'DA YAPILDI
Diyarbakır'da teröristlerin aştığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Yalçın Gürbüz için Askeri Hastanesi'nde sabah saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Törene 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, çok sayıda asker ve sivil vatandaş katıldı. Askeri törenin ardında şehidin cenazesi göz yaşları arasında havayolu ile memleketi Sivas'a gönderildi.
Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER