Gündem
  • 3.10.2005 19:01

DİYARBAKIR'IN GÖZÜ KULAĞI MÜZAKERE GÖRÜŞMELERİNDE...

MUHARREM KONTAZ - AHMET YUKUŞ
DİYARBAKIR (İHA) - Türkiye'nin heyecanla beklediği Avrupa Birliği (AB) müzakere görüşmeleri devam ederken, Diyarbakırlı vatandaşlar adeta ekranlara kilitlendi.


3 Ekim AB müzakerelerinin görüşüldüğü şu saatlerde Diyarbakır halkı, kahvehaneleri hınca hınç doldurdu. Vatandaşlar, kahvehanelerdeki televizyon ekranlarından hiçbir ayrıntısını kaçırmadığı görüşmeleri pür dikkat izlerken, kendi aralarında da görüşmeleri yorumlamaları dikkatlerden kaçmadı.

Gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar, Türkiye'nin AB'ye girmesine şimdilik Avusturya'nın engel olduğunu söyleyerek, "Bu Avusturya, en fazla akşama kadar direnir. Türkiye, Avrupa için anahtardır, bu anahtar da bu kapıyı açacaktır. Türkiye'nin AB'ye girmesi, bizim için büyük bir kazançtır. Sayın başbakanımızı kutladığımız gibi, çalışmalarını da takdir ediyoruz. Bizi istemeyenler, başka işler peşindedir. Bize engel olmasınlar, çünkü bizim için en büyük dava AB'ye girmektir. Türkiye geri adım atarsa, bu kez AB Türkiye'ye yalvaracaktır. Türkiye, dünyanın penceresidir. Geçmiş dönemlerdeki hükümetler ülkeye sahip çıksalardı, Türkiye çoktan AB'ye girmişti. Bu hükümetin başı rahat olursa, ne çatışma olur ne de faili meçhul cinayetler olur" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER