Gündem
  • 18.10.2008 00:38

DİYARBAKIRLI ŞEHİDİN SON VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

SEBAT KARABULUT/AHMET YUKUŞ
DİYARBAKIR  - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan 5 güvenlik görevlisinden biri olan Jandarma komando er Umut Çitçi(20) memleketi Diyarbakır'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Yakınlarının Kürtçe ağıt yaktığı şehit er Çiftçi'nin, dedesinin yanına defnedilme vasiyeti yerine getirildi. Törene katılan 7.Kolordu Komutanı Bekir Kalyoncu gözyaşlarını tutamadı.
Çukurca'da PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit düşen Diyarbakırlı Jandarma komando er Umut Çiftçi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er Umut Çiftçi için Diyarbakır merkeze bağlı Dokuzçeltik köyünde tören düzenlendi. Dolunay Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Ata Kalkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Müftüsü Ali Melek, sivil toplum kuruluşları
temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılırken DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, törende yer almadı.

PAŞA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Törene katılan 7.Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu şehit babası Nusret Çiftçi'nin yanına giderek, ağlayan şehit babasına sarıldı. Tören sırasında şehit babası Nusret Çiftçi'yi teselli etmeye çalışırken gözyaşlarına hakim olamayan Korgeneral Kalyoncu, şehidin babasına, "Sizin acınız bizim acımızdır. Evladı kaybetmek çok zordur. Başınız sağolsun" dedi.
Bunun üzerine şehidin babası Nusret Çiftçi, "Sizler sağ olun" diyerek gözyaşı döktü.
Babasından ayrı yaşayan şehidin annesi Halise Gedek yakınlarının yardımı ile ayakta dururken, şehit er Çiftçi'nin yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze namazının kılınması ile birlikte şehit erin annesi Halise Gedek oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü.

ŞEHİT ERİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ
Çukurca'da çıkan çatışma sonucu şehit düşen Jandarma komando er Umut Çiftçi'nin ağır yaralıyken komutanına, "Eğer şehit olursam, beni hiç görmediğim Arif dedemin mezarının yanına gömün" dediği öğrenildi.
Bunun üzerine şehit er Çiftçi, Dolunay Mezarlığı'nda dedesinin yanına defnedildi.

GENELKURMAY BAŞKANI ÇELENK GÖNDERDİ
Diyarbakırlılar kahramanca çatışırken şehit olan Umut Çiftçi'nin acısını yüreğine hisseti. Dokuzçeltik köyünde düzenlenen törene askerlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Köy meydanı Türk bayrakları ile donatılırken askerler tören sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Törene katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları çelenk gönderdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER