Yaşam
  • 11.8.2009 13:12

DOĞALGAZ ABONELERİ DİKKAT!.. BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, mekanik sayaç kullanan doğalgaz abonelerine, adres değiştirdikleri zaman yeni sözleşme yapmaları için uyarıda bulundu.
Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adres değişikliğinde kendi adına sözleşme yapmadan önce aynı adresteki önceki abone adına doğalgaz kullanımını sürdürmenin usulsüz kullanım kapsamına girdiğini söyledi.

Usulsüz kullanımların tespit edilmesi halinde, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddelerindeki yaptırımların uygulanacağını bildiren Gündüz, şunları kaydetti:

'Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararları uyarınca ve Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin Usulsüz Doğalgaz Kullanımı Hükmü'nün 53. maddesi (C) bendine göre, 'Kendi adına sözleşme yapmadan önce, aynı adresteki müşteri adına doğal gaz kullanılması usulsüz kullanım kapsamına girmektedir' denmektedir. Bu nedenle müşterilerimizin söz konusu maddede belirtildiği gibi yasal olmayan ve usulsüz kullanımlar, kurumumuz tarafından belirlendiğinde, yaptırımda bulunuyoruz.'

Gündüz, ancak usulsüz doğalgaz kullanımının tespitinden önce, dağıtım şirketine yeni sözleşme için başvuruda bulunduğunun belgelenmesi halinde, yönetmelikteki yaptırımların uygulanmayacağını bildirdi.

Yeni aboneliğe ilişkin belgeler arasında ev sahibinin tapu ve kimlik belgesi ile kiracının kira kontratı ve kimlik fotokopisinin yer aldığını belirten Gündüz, mekanik sayaç kullanan abonelerin, kendi üzerlerine aboneliği aldırması uyarısını içeren 145 bin adet broşür bastırdıklarını söyledi.

Başkentte 144 bin mekanik sayaç kullanan abone olduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER