Gündem
  • 18.9.2013 22:04

Doğu Anadolu Bölgesi beşik gibi sallanıyor

Doğu beşik gibi sallanmaya devam ediyor...
Muş'ün Tüten Köyü'nde dün gece meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Anadolu Bölgesi beşik gibi sallanmaya başladı. Son olarak bugün saat 21.22'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yerköy'de yerin 5 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerköy'deki depremden 6 dakika sonra yine Tekman ilçesine bağlı Çatak Köyünde 2.6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
(AFAD), Muş'ta büyüklüğü 5,1 olarak hesaplanan depremden sonraki 12 saatte 87 artçı deprem meydana geldiğini ve artçı deprem aktivitesinin devam ettiğini bildirdi.

 Tekman ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 24 arama kurtarma personeli ile 6 araç sevk edildi.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Abdurrahman Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremin ardından hazır kıta ekibini arama kurtarma çalışması için bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Personelin her zaman hazır olarak beklediğini ifade eden Aktürk, "Depremin hemen ardından 8 köyde hasar olduğu bilgisi ulaştı. Biz de bölgeye 24 arama kurtarma personeli,  üç arama aracı, bir köpekli arama kurtarma aracı, bir otobüs ve bir de kamyon sevk ettik. 10 kişilik ekibimizi de hazır halde bekletiyoruz. İhtiyaç olması halinde deprem bölgesine sevk edeceğiz" diye konuştu.

Ekibin bölgeye ulaştığını ve çalışmalara başladığını vurgulayan Aktürk, şunları kaydetti:

"Ekibimiz Tekman ilçesinde depremin yaşandığı köylere ulaştı. 8 köyde tarama çalışması yapıyorlar. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı. Evlerde meydana gelen çatlakları ve yıkılan evlerin fotoğrafları çekilerek, hasar tespiti yapılıyor. Köy muhtarlarıyla irtibat halinde çalışarak, ihtiyaç olması halinde arama kurtarma çalışması da yapıyorlar."


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:56

İLGİLİ HABERLER