Gündem
  • 23.4.2019 14:53

Doğu Perinçek ezberleri bozdu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Nisan'ın 'Çocuk Bayramı' ilan ettiği için Mustafa Kemal'i eleştirdi. Perinçek, "Atatürk peygamber değil, 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı yapması yanlış, ben o balonları patlatıyorum" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı televizyon programında Mustafa Kemal'in 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bularak "Atatürk’ün bir yanlışı. 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı yapmak bence yanlış. 23 Nisan bizim devrim günümüz. 23 Nisan’da padişah hükümeti yıkıldı" dedi.

"Çok ciddi bir hata"

23 Nisan'ın 'balonlarla kutlanan bir bayrama' dönüştüğünü söyleyen Perinçek ayrıca şunları söyledi:

"Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar. Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor."

"Ben balonları patlatıyorum"

Odatv'de yer alan habere göre, çocuk Bayramı kapsamında kullanılan balonların "Türkiye'yi devrimsizleştirmeye götürdüğünü" öne süren Perinçek ayrıca "Ben balonları savunmuyorum. Çocukların eline balonları vererek Türkiye'yi devrimsizleştirmeye götürüyorsunuz. Ben ise bu balonları patlatıyorum ve 'Bu bir devrim günüdür' diyorum" dedi.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 15:01

İLGİLİ HABERLER