Asayiş
  • 27.1.2022 22:01

Doktor annesinin nasıl öldürüldüğünü anlattı

Doktor Zeynep Erdoğan eşi tarafından katledilmişti! Oğlu cinayet gecesini anlattı!

Son dakika haberi: Ankara'da kendisini mühendis olarak tanıtan dolandırıcı Mehmet Erdoğan tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan eşi Op. Dr. Zeynep Erdoğan'ın öldürülmesi, 14 yaşındaki oğlunun da depoya elleri, ayakları ve ağzının bantlanarak kapatılmasıyla ilişkin "Eşi kasten öldürmek', 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Kasten yaralama' suçlarından tutuklu yargılanmasına başlandı. Sanık Erdoğan savunmasında, eşini tartışma sonrası öldürdüğünü iddia ederken, Zeynep Erdoğan'ın oğlu A.A., gece hiçbir ses duymadığını belirterek, "Kesinlikle annem uyurken öldürdü. Çünkü annem kendisini koruyabilecek kadar güçlü bir kadındı" dedi.

Son dakika | Doktor Zeynep Erdoğan eşi tarafından katledilmişti! Oğlu cinayet gecesini anlattı!

Ankara Çankaya'da Zeynep Erdoğan, 10 Mayıs 2021 günü, yaklaşık 8 ay önce ikinci evliliğini yaptığı eşi Mehmet Erdoğan ile gece saatlerinde tartışmaya başlamasının ardından tartışma kavgaya dönüşmüş Mehmet Erdoğan, mutfaktan aldığı bıçakla eşi Zeynep Erdoğan'ı, ilk evliliğinden olan oğlu A.A. evde bulunduğu sırada 5 yerinden bıçaklamıştı.

ZEYNEP ERDOĞAN DAVASINDA KORKUNÇ İFADELER

Doktor Zeynep Erdoğan'ın ilk evliliğinden olan oğlu A.A.'yı darp edip ellerini bağladıktan sonra odaya kapatan Mehmet Erdoğan, daha sonra eşine ait otomobille olay yerinden kaçmıştı. Olayın yaşandığı sabah A.A.'nın ellerindeki bağı çözüp, yardım istemesi üzerine cinayet ortaya çıkmıştı. A.A.'nın verdiği bilgiler üzerine polis, takibe aldığı Mehmet Erdoğan'ı kısa sürede yakalanmıştı. Başından yaralanan Ahmet Arpa ise hastaneye kaldırılmıştı. Polis tarafından kısa sürede yakalanan Erdoğan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma sonunda Erdoğan hakkında 'Eşi kasten öldürmek', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Kasten yaralama suçlarından' ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 31.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, sanık Mehmet Erdoğan, olay günü evde bulunan Zeynep Erdoğan'ın ilk eşinden olan oğlu A.A., kadının annesi Songül, babası Atilla Öğretici, yakınları ile taraf avukatları katıldı. İddianamenin özetinin okunmasından sonra savunmasını yapan sanık Mehmet Erdoğan, internetten tanıştıktan 3 ay sonra evlendiklerini, belli bir süre sonra ekonomik nedenlerle aralarında sorun çıktığın söyleyerek, "Olay günü 'seni bırakacağım, senden daha iyi birini buldum' dedi. Odasına çıktıktan sonra yanına gidip beni aldatıp aldatmadığını sordum. Aldattığını söyleyip hakaretlerine devam edince kendimi kaybederek öldürdüm" ifadelerini kullandı.
Mahkeme Başkanının, "Evde bulunan A.A'ya neden vurdun. Neden bağladın" yönündeki sorusuna sanık Erdoğan, "Çocuğa vurduğumu bile hatırlamıyorum. Sadece annesini o halde görmesin diye bağladım. Evden çıktıktan sonra enişteme haber verdim. Teslim olmaya giderken yakalandım" dedi.

"CANIMI YAKMA"

Cinayet anında evde bulunan A.A. ise annesi ile sanığın sürekli tartıştıklarını belirterek, "Sürekli annemden para alıyor geri vermiyordu. Evde çalınan altınları aldığını da itiraf etmişti. Annem kurtulmak için şikayetçi olup boşanma davası açmıştı. Ancak annemi sürekli rahatsız edip şikayetinden vazgeçirmişti. Annemi maddi olarak kullanmaya devam etti. Olay günü gün boyu annemle zaman geçirdim. Annem, evden göndermek istediği için Mehmet Erdoğan'la hiç konuşmuyordu. O en alt katta, annem orta ben de en üst katta yatıyordum. Gece saat 02.00'ye kadar uyanıktım. Sonra saati hatırlamıyorum ama başına vurulunca uyandım. Ayaklarımı bağladığını gördüm. Direnmek isteyince başına kütük ile sertçe vurdu. Beni mahzene indirdi. Sürekli 'annenin çantası nerede' diye soruyordu. 'Hata yaptın babana gidecektin, seni de öldüreceğim' diye beni tehdit ediyordu. 'Canımı yakma' dedikçe ellerimdeki ipleri sıkarak canımı yakıyordu" beyanlarında bulundu.

"ANNEMİ UYKUDAYKEN ÖLDÜRDÜ"

Mahkeme Başkanı'nın, "O sırada anneni öldürdüğünü biliyor muydun? Ya da gece hiç ses duydun mu?" sorusuna A.A., "Hiç ses duymadım. Boğuşma olsaydı ses duyardım. Kesinlikle annemi uykudayken öldürdü.

Çünkü annem kendisini koruyabilecek kadar güçlü bir kadındı" cevabında bulundu. A.A., Mehmet Erdoğan'ın evi terk etmesinin ardından elleri ve ayakları bağlı bir şekilde yaklaşık 1 saat sürünerek dış kapıya ulaştığını, kapıyı burnu ile açtıktan sonra yardım istediğini de söyledi.

Zeynep Erdoğan'ın babası Atilla ve annesi Songül Öğretici de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti.
 

Güncellenme Tarihi : 27.1.2022 22:08

İLGİLİ HABERLER